Przepis na peklowanie miesa przepisy

PIECZEŃ  ŚWIĄTECZNA  Z SZYNKI

PIECZEŃ ŚWIĄTECZNA Z SZYNKI

Peklowanie to sposób utrwalania mięsa,dzięki któremu ma ono ładny różowy kolor i jest kruche. Każdy ma swój sposób na przygotowanie pieczeni świątecznej,ja piekłam szynkę wcześniej zapeklowaną,polecam również na pieczeń karczek i łopatkę wieprzową
167 0
Szynka pieczona

Szynka pieczona

Peklowanie to proces żmudny i długi - powinien trwać  kilkanaście dni, a nawet i kilka  tygodni. Peklowanie mokre mięsa Po osuszeniu mięsa zostało ono mocno natarte solą, pieprzem i rozmarynem
68 0
Peklowanie mięsa

Peklowanie mięsa

Peklowanie to sposób utrwalania mięsa, dzięki któremu ma ono  ładny różowy kolor i jest kruche. Peklowanie na mokro (najczęściej przeze mnie stosowane) Przeprowadza się je za pomocą mocnego roztworu soli z dodatkiem saletry i przypraw aromatycznych takich jak
261 0