Przepis na peklowanie mięsa

237 Zapisać
Peklowana pieczona szynka

Peklowana pieczona szynka

Peklowanie mięsa pozwala na utrzymanie różowego koloru mięsa. Zamiast soli peklowej możemy użyć saletry amonowej (dostępna w niektórych sklepach), ale należy ją bardzo rozważnie dodać, ponieważ takie małe kilku-gramowe opakowanie jest przeznaczone na kilkadziesiąt kilogramów mięsa
5 Zapisać
Szynka peklowana pieczona

Szynka peklowana pieczona

Mięso umyć, osuszyć i ułożyć w szklanym lub glinianym naczyniu, zalać przygotowaną zalewą i wstawić do lodówki na 4- 5 dni pamiętając o codziennym obracaniu mięsa. Mięso umyć, osuszyć i ułożyć w szklanym lub glinianym naczyniu, zalać przygotowaną zalewą i wstawić do lodówki na 4- 5 dni pamiętając o codziennym obracaniu mięsa
4 Zapisać
Szynka peklowana w całości z szynkowaru

Szynka peklowana w całości z szynkowaru

Ano tym, że wreszcie czuję smak mięsa, zamiast konserwantów. termometr do mięsa. Dla ułatwienia podaję proporcje zarówno na 1 kilogram mięsa, jak i na 0. Proporcje na 1 kilogram mięsa i czas. 65 kilograma mięsa i czas. Parzyć w wodzie o temperaturze 72 - 75 stopni do uzyskania wewnątrz mięsa temperatury 68 stopni. 65 kilograma mięsa i czas
Więcej przepisów na %s strony