Przepis na peklowanie mięsa na sucho

Wędlina z piersi kurczaka. Batony drobiowe – w dwóch wersjach

Wędlina z piersi kurczaka. Batony drobiowe – w dwóch wersjach

Gdy jesteśmy już na końcu zwijania mięsa, folię na roladzie zaciskamy w przeciwnym kierunku. Boczek który kupuję jest peklowany na sucho i wędzony na zimno – dla mnie jest już wystarczająco słony i bez problemu swoją słonością doprawia cienko rozbite, drobiowe mięso
42 0
Boczek rolowany z szynkowaru

Boczek rolowany z szynkowaru

Przyprawy można dodać według własnego uznania. Wykonanie. Z boczku odcinamy skórę i dopasowujemy go do wysokości i grubości szynkowaru ja przeciąłem go po całości na grubości zostawiając chudą część do szynkowaru
9 0
Boczek wędzony rolowany

Boczek wędzony rolowany

Peklowanie. Wykonanie. Peklowanie. Wycinamy prostokąt. Następnie posypujemy przyprawami i ciasno zwijamy pakujemy do siatki ciasnej, następnie dla pewności wiążemy sznurkiem wędzarniczym
9 0
Kabanosy Jacka

Kabanosy Jacka

Wykonanie. Mięso kroimy w kostkę i peklujemy peklo solą osobno szynkę i karkówkę następnie przyprawiamy i dokładnie mieszamy
6 0
Boczek rolowany wędzony

Boczek rolowany wędzony

Z lewej peklowany na mokro z prawej na sucho natarty czosnkiem i z przyprawami. Po pięciu dniach osuszamy mięso,można go trochę obić młotkiem do schabowych aby był bardziej plastyczny i zwijamy ciasno
4 0
Mielonka tyrolska

Mielonka tyrolska

Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i dodajemy do mięsa i ponownie wyrabiamy mięso. Wykonanie. Można dodać również ugotowane i zmielone skórki wieprzowe
3 0