Przepis na peklowanie dzika

8 Zapisać
szynka z dzika - peklowana i pieczona

szynka z dzika - peklowana i pieczona

mięso z dzika (szynka, łopatka - ja robiłam obie jednocześnie). Upieczonego dzika przechowywać w lodówce
2 Zapisać
Dzik jest dziki, dzik jest zły… ale nie na talerzu!

Dzik jest dziki, dzik jest zły… ale nie na talerzu!

Dziś pragnę się podzielić bardzo fajną recepturą na suszone wyroby z dziczyzny, podane na jednej desce – suszoną kiełbasę z dzika, suszoną kiełbasę z sarny i karkówkę z dzika
0 Zapisać
Ozór dzika wędzony

Ozór dzika wędzony

- ozory z dzika lub wieprzowe. OzĂłr dzika wÄ™dzony. Ĺšwietna przekÄ…ska. Â. Â. SkĹ‚adniki. - ozory z dzika lub wieprzowe
0 Zapisać
GRILLOWANA POLĘDWICA Z DZIKA W PISTACJACH I ROZMARYNIE

GRILLOWANA POLĘDWICA Z DZIKA W PISTACJACH I ROZMARYNIE

Polędwicę z dzika polać oliwą doprawić solą, pieprzem i „wmasować” w mięso. 1 średnia polędwica z dzika
0 Zapisać
Kiełbasa palcówka z dzika

Kiełbasa palcówka z dzika

I z dzikaÂ. - 0,5kg sĹ‚oniny z dzika,Â. KieĹ‚basa palcĂłwka z dzika. SkĹ‚adniki. - 4,5 kg miÄ™sa kl. I z dzikaÂ
0 Zapisać
Polędwica z dzika pieczona w borniaku

Polędwica z dzika pieczona w borniaku

Polędwica z dzika pieczona w borniaku. - polędwica z dzika (warchlaka) ze słoniną. Peklowanie prowadzimy w temperaturze do 5-6 stopni
0 Zapisać
Wielkanocne przygotowania (2). Peklujemy

Wielkanocne przygotowania (2). Peklujemy

Ale smakowe wraşenia moşemy polepszyć decydując się na własnoręczne, moşna rzec, upeklowanie szynki
0 Zapisać
Polędwica z dzika pieczona w borniaku

Polędwica z dzika pieczona w borniaku

Polędwica z dzika pieczona w borniaku. - polędwica z dzika (warchlaka) ze słoniną. Peklowanie prowadzimy w temperaturze do 5-6 stopni
2 Zapisać
Szynka typu szwarcwaldzka

Szynka typu szwarcwaldzka

Jeśli mamy fazkę dębową to peklowanie na Sycho prowadzimy w takim naczyniu. - szynki z dzika (lub wieprzowe) małe o przekroju do 10cm
1 Zapisać
Warchlak z rusztu

Warchlak z rusztu

Warchlak z rusztu. Wykonanie w oparciu o przepis dr. Russaka. Składniki. - płat z warchlaka jak na roladę
1 Zapisać
ASKORBINIAN SODU,  WITAMINA C - lek o potężnej mocy, panaceum na mnóstwo chorób, co takiego potrafi?

ASKORBINIAN SODU, WITAMINA C - lek o potężnej mocy, panaceum na mnóstwo chorób, co takiego potrafi?

słynna dzika róża bądź rokitnik zawierają około 300 - 450 mg wit. Askorbinian sodu - zabójca raka. Ciągle pojawiają się nowe wyniki badań potwierdzające właściwości antynowotworowe witaminy C
0 Zapisać
Herbata z Cameron Highlands. Do tego kaczka? Dlaczego nie.

Herbata z Cameron Highlands. Do tego kaczka? Dlaczego nie.

Po gorącu i wilgoci malezyjskich nizin przyszedł czas na klimatyczne wytchnienie. Tym razem naszym celem stał się region Cameron Highlands położony na ponad 1500 metrach powyżej poziomu morza
0 Zapisać
Solenie, Obkładanie Warzywami, Bejcowanie Mięsa

Solenie, Obkładanie Warzywami, Bejcowanie Mięsa

Do części tuszy zawierających tkankę mięśniową zalecane jest peklowanie. SOLENIE – Solić możemy tylko te części tuszy, które zawierają dużo tłuszczu, czyli słoninę, podgardle i pachwinę
0 Zapisać
Restauracje Zagroda Bamberska i Kuchnia dla Dragona – Poznań Restaurant Week „Kontrasty” 07-08-2014

Restauracje Zagroda Bamberska i Kuchnia dla Dragona – Poznań Restaurant Week „Kontrasty” 07-08-2014

Karmelizowany stek z dzika, puree z zielonego groszku i mięty, polskie jabłka, tarta cebulowa, wędzona cykoria
0 Zapisać
Kiełbaski castor fiber

Kiełbaski castor fiber

- mięso z dzika lub wieprzowe kl. Tłuszcz ten ma niską temperaturę topnienia, dlatego warto go zastąpić w kiełbasach tłuszczem z dzika lub wieprzowym
0 Zapisać
MĂłj prezent gwiazdkowy 2015

MĂłj prezent gwiazdkowy 2015

Pierwsze wędzenie padło na wędzonki z dzika peklowane na mokro z dodatkiem serwatki. Mój prezent gwiazdkowy 2015 - Borniak UW150
0 Zapisać
Pamiętajmy o chrzanie

Pamiętajmy o chrzanie

W tym roku nie kupowałam gotowego tartego chrzanu, kupiłam go na bazarze, utarłam i doprawiłam sama
0 Zapisać
Szaszłyki z dzika i drobiu

Szaszłyki z dzika i drobiu

Peklowanie i przygotowanie mięsiwa najlepiej zaczynamy dzień wcześniej, szczególnie tyczy się to dziczyzny