Przepis na peklowanie dziczyzny

16 Zapisać

Zioła i przyprawy

 IMBIR –  stosuje się go do pasztetów, rosołu z kury, flaków, owoców morza, mięsa wieprzowego, baraniny, dziczyzny, sosów, ryżu, pikantnych zup, do azjatyckich dań warzywnych, do marynat z ogórków i dyni, na słodko do sałatek owocowych, pierniczków oraz do likierów, kompotów, herbaty, grzanego piwa i wina
7 Zapisać

12 grup produktów spożywczych

Wędliny są to wyroby z mięsa lub tłuszczu lub z surowców mięsno-tłuszczowych, w jednym kawałku badź o różnym stopniu rozdrobnienia, poddane procesom technologicznym (solenie, peklowanie, wedzenie, parzenie lub pieczenie) w osłonkach naturalnych lub sztucznych
0 Zapisać

Rozmaryn

Rozmaryn     Zioło jest używane do peklowania mięsa. Stosuje się je jako przyprawę (w niewielkich ilościach) do pieczonych ziemniaków, kapusty włoskiej, pomidorów, sosów, zup, makaronów, sałatek wędlin, do masła ziołowego, risotto
Więcej przepisów na %s strony