Przepis na peklowanie dziczyzny

Zioła i ich zastosowanie w kuchni

Zioła i ich zastosowanie w kuchni

To zioło możemy zastosować  do zupy fasolowej, fasolki szparagowej, potraw z roślin strączkowych, potraw z ziemniaków, ryb, krupniku, grochówki, kapusty, sałatek, potraw mięsnych, potraw z grzybów, kiełbas, wędlin, serów, marynat, pikli, potraw z dziczyzny, majonezów
119 0
marynowanie mięsa

marynowanie mięsa

specyficznÄ… metodÄ… marynowania na mokro jest peklowanie. na fanpejdĹźu eksperymentu sobotniego zamieĹ›ciĹ‚am kiedyĹ› proĹ›bÄ™ cĂłrki o zakup wieprzowiny -  tylko kup Ĺ›wiĹ„skie miÄ™so, takie jest najlepsze pieczone
53 0
Zioła i przyprawy

Zioła i przyprawy

 IMBIR –  stosuje się go do pasztetów, rosołu z kury, flaków, owoców morza, mięsa wieprzowego, baraniny, dziczyzny, sosów, ryżu, pikantnych zup, do azjatyckich dań warzywnych, do marynat z ogórków i dyni, na słodko do sałatek owocowych, pierniczków oraz do likierów, kompotów, herbaty, grzanego piwa i wina
18 0
12 grup produktów spożywczych

12 grup produktów spożywczych

Wędliny są to wyroby z mięsa lub tłuszczu lub z surowców mięsno-tłuszczowych, w jednym kawałku badź o różnym stopniu rozdrobnienia, poddane procesom technologicznym (solenie, peklowanie, wedzenie, parzenie lub pieczenie) w osłonkach naturalnych lub sztucznych
6 0
Rozmaryn

Rozmaryn

Rozmaryn     Zioło jest używane do peklowania mięsa. Stosuje się je jako przyprawę (w niewielkich ilościach) do pieczonych ziemniaków, kapusty włoskiej, pomidorów, sosów, zup, makaronów, sałatek wędlin, do masła ziołowego, risotto
0 0