Przepis na peklowania

Boczek peklowany i gotowany

Boczek peklowany i gotowany

Dzisiaj potrawa nie tylko świąteczna, ale taka, którą przygotowuję co jakiś czas. Polecam Wam boczek peklowany i gotowany
Peklowanie mięsa do wędzenia

Peklowanie mięsa do wędzenia

soli do peklowania. 4 łyżki soli do peklowania. Już nie długo święta więc przydałała by się dobra wędlina, a najlepsza jest wędzona
Golonka peklowana pieczona w ciemnym piwie

Golonka peklowana pieczona w ciemnym piwie

Dzisiaj uczta dla prawdziwych facetów. Wielki kawał mięsa na talerzu czyli golonka. Madzia czasami wpada na taki pomysł i tak z raz w roku robi mi taką ogromną pyszną golonkę
Szynka peklowana pieczona w niskiej temperaturze

Szynka peklowana pieczona w niskiej temperaturze

Do peklowania najlepiej nadają się naczynia kamionkowe lub szklane. sól do peklowania w ilości zgodnej z przepisem na opakowaniu ( u mnie 80 g/lwody). Podczas peklowania należy mięso przewracać co 2 dni, tak by płyn peklujący docierał do wszystkich jego zakamarków
Golonka peklowana pieczona z piwem

Golonka peklowana pieczona z piwem

Przepis jest niezwykle prosty, ale przy tym bardzo smaczny. Golonka świetnie smakuje bezpośrednio po upieczeniu (wytwarza się fajny sosik), jak też na drugi dzień - z ulubionym pieczywem
Boczek peklowany gotowany

Boczek peklowany gotowany

Jak już wspominałam wielokrotnie, rzadko kiedy kupujemy wędliny. po pierwsze ich oferowana jakość nie ma nic wspólnego z proponowaną ceną
Szynka peklowana pieczona

Szynka peklowana pieczona

Świetna domowa wędlina na którą warto poczekać nawet 5 dni. Składniki. 1kg chudej i w jednym kawałku szynki
Peklowana szynka

Peklowana szynka

Do peklowania.  Podczas peklowania woda z zalewy zmętnieje. Szynkę peklowaną piekę i zjadamy ją jako wędlinę do chleba
peklowanie mięsa

peklowanie mięsa

w ramach przygotowań wielkanocnych postanowiłam spróbować samodzielnie zapeklować mięso. cechą charakterystyczną takiego mięsa, jest piękny różowy kolor