Przepis na pasztet z surowego mięsa mielonego

Pasztet z mięsa z rosołu

Pasztet z mięsa z rosołu

Pasztet ten to doskonały sposób na wykorzystanie mięsa i włoszczyzny pozostałego po ugotowaniu rosołu
Pasztet pieczony

Pasztet pieczony

)Każdy gatunek mięsa umyć, a następnie posolić (oprócz wątróbki). Pasztet najlepiej wyjmować następnego dnia
Pasztet z królika

Pasztet z królika

Od kiedy odkryłam, że nie trzeba mięsa mielić w maszynce a wystarczy je dobrze zmiksować w robocie, robienie pasztetów stało się przyjemnością
Najlepszy pasztet z królika

Najlepszy pasztet z królika

Ostrym nożem wycięłam comber czyli schab króliczy, pasek mięsa biegnący wzdłuż kręgosłupa i na razie odłożyłam
Pasztet babuni

Pasztet babuni

Przepis rodzinny. pieprz mielony. Udka, łopatkę i boczek umyć, włożyć do garnka, zalać małą ilością wody (tylko tyle, żeby mięso było przykryte) dodać obraną i przekrojoną w ćwiartki cebulę, marchew, seler, pietruszkę, liście laurowe, majeranek, vegetę, ziele angielskie i jałowiec
Pasztet ze śliwką

Pasztet ze śliwką

W maszynce do mięsa mielimy mięso, grzyby, warzywa oraz. samym końcu delikatnie dodajemy pianę, doprawiamy do smaku jeszcze odrobiną świeżo mielonego pieprzu i soli
Pasztet drobiowy z cukinią

Pasztet drobiowy z cukinią

Szybkie śniadanie, wszelkiego rodzaju pasty, smarowidła i pasztetybardzo wskazane. Zimne, jesienne poranki nie sprzyjają wczesnemu wstawaniu
Wyśmienity pasztet

Wyśmienity pasztet

Następnie wszystko dwukrotnie zmielić przez maszynkę do mielenia mięsa o małych otworach sita. Przepis na pasztet zaczerpnęłam z nowego wydania PP czyli Hity na ślijprzepis
Pasztet drobiowy z jajkiem

Pasztet drobiowy z jajkiem

- marchew, pietruszka, kawałek selera. - ząbek czosnku. - olej rzepakowy do smażenia. Przygotowanie. Podsmażam cebulę pokrojoną w kostkę na rozgrzanym oleju
Pasztet z cukinii.

Pasztet z cukinii.

Jak ktoś nie je mięsa, to świetnie można to danie odgrzać w ten sposób używając oczywiście specjalnej tacki
Pasztet z jajecznym oczkiem

Pasztet z jajecznym oczkiem

PrzygotowanieWątróbkę zmielić, dodać do reszty mielonego mięsa, wymieszać. Był to pierwszy pasztet, jak i w życiu upiekłam i od razu stał się faworytem na wielkanocnym stole