Przepis na pasztet z sarny

0 Zapisać

Jarsko i mięsnie, a prosty deser – egzotyczny

na pierwsze „dawanie” [wĂłwczas na stole stawiano  razem wszystkie dania z kolejnego podania] byĹ‚y tam kapĹ‚ony w caĹ‚ku, pawie pieczone z saporem, polÄ™dwice jelenie, ciasto formiane, na drugie zaĹ› „dawanie” zwierzyna sĹ‚ona, potrzÄ™siona cukrem miaĹ‚kim i migdaĹ‚kami, baranki angielskie w czarnej jusze, pasztety, czosnek, kapĹ‚on do maĹ‚mazji, na trzecie „dawanie” kapĹ‚on z zielonÄ… juchÄ…, cukrowany, raki z masĹ‚em i pieprzem, ciasto i sapory
8 Zapisać

Myśliwski koziołek

Resztę tego "co się nadawało" babcia zabrała ze sobą i będzie piekła pasztet. Znalazłam też fajny przepis w książce "MammaMia - prawdziwa włoska kuchnia" Cristiny Bottari, na mięso z dzika co prawda, ale przecież mięso sarny to też dziczyzna
2 Zapisać

Pasztet mieszany z dziczyzny

W miejsce części dziczyzny można wykorzystać podroby, jak serce a nawet płucka. w sumie ok 1 1,5 kg dziczyzny z kością (dzik, sarna, zając). 0,5 kg tłustego mięsa wieprzowego, 0,5 kg wątróbki wieprzowej (cielęcej), pęczek włoszczyzny, garść grzybów suszonych, 15 dag słoniny, 3 jajka, 2 suche bułki, 2. 0,5 kg tłustego mięsa wieprzowego,. 0,5 kg wątróbki wieprzowej (cielęcej), pęczek włoszczyzny, garść grzybów suszonych, 15 dag słoniny, 3 jajka, 2 suche bułki, 2
Więcej przepisów na %s strony