Przepis na pasztet z podrobów

Pasztet z podrobów bez pieczenia

Pasztet z podrobów bez pieczenia

Nie wiem jak wasze dzieci, ale moje córy nie jadają podrobów, ale pasztet zajadały ze smakiem. Może raczej smarowidełko, ale konsystencją i smakiem przypomina pasztet
Pasztet z podrobów i warzyw

Pasztet z podrobów i warzyw

Pasztet z podrobów i warzyw (bardzo łatwy do przygotowania) ma lekką konsystencję, dobrze się kroi i łatwo nim smarować pieczywo
Pasztet drobiowy aromatyczny

Pasztet drobiowy aromatyczny

Pasztet jest wyjatkowo pyszny,delikatnie kremowy polecam go nie tylko na wyjatkowe okazje. Jest w tym pasztecie naprawde duzo aromatycznych zapachow,a to za sprawa przede wszystkim szalwi i innych aromatycznych ziol
Domowy pasztet z królika

Domowy pasztet z królika

W tym roku na moim wielkanocnym stole będzie królował pasztet z królika. Jest bardzo delikatny i po prostu pyszny
Pasztet z wątróbki drobiowej z pieczarkami i jabłkiem

Pasztet z wątróbki drobiowej z pieczarkami i jabłkiem

W życiu nie robiłam pasztetu. Ale od jakiegoś czasu pojawiła się myśl, że może jednak się przymierzę. Nie powiem, że nie miałam ochoty, bo pasztet lubię, a nie jadam raczej kupnego, ale kojarzył mi się taki pasztet domowy z ogromem pracy i niepewnym wynikiem
PASZTET Z WĄTRÓBKI NA CHLEBKACH

PASZTET Z WĄTRÓBKI NA CHLEBKACH

Tak więc dzisiaj potrawa dla tych, którzy są amatorami podrobów. A w niej znalazłam przepis na pastel de higado, czyli pasztet z wątróbki
Pasztet z kaczki

Pasztet z kaczki

Pasztet drobiowy z kaczki. pęczek włoszczyzny. Domowe pasztety – cudowny smak i zapach, zawsze zrobione w większej ilości do zamrożenia Możemy pasztety zrobić z przeróżnych mięs – ja zrobiłam z kaczki, bo ma wyrazisty, ostrawy smak
Najlepszy pasztet z królika

Najlepszy pasztet z królika

Dość długo chodził za mną ten pasztet z królika. Nie piekłam go już dawno i stęskniłam się za jego smakiem
PASZTET

PASZTET

PRZEPIS. Będziemy potrzebować. -½ kg mięsa wieprzowego (łopatka lub karkówka). -½ kg surowego tłustego boczku lub podgardle czy pachwina
Domowy pasztet

Domowy pasztet

Pasztet mięsny zrobiony z dobrej jakości mięsa i podrobów, doskonale przyprawiony zasmakuje każdemu. Sprawdzi się na Wielkanocnym stole, jak i również na kromce domowego chleba
Pasztet z kurczaka

Pasztet z kurczaka

Hmmm pasztet kojarzy mi się z dodawanymi podrobami, a tu ich zdecydowanie nie znajdziecie. A może pieczeń
Pasztet z kaszy jaglanej i białej fasoli

Pasztet z kaszy jaglanej i białej fasoli

Brzmi dziwnie i pewnie można się spierać, czy nazwa pasztet w tym przypadku jest zasadna, ale skoro Leksykon Kulinarny twierdzi, że pasztet to zmielone potrawy z grzybów, mięsa, podrobów, warzyw, soi itp
Pasztet z królika

Pasztet z królika

Gotujemy wszystko, aż do miękkości mięsa, podrobów i włoszczyzny. Pasztet pewnie robimy z różnego mięsa, jednak mięso z królika chyba najbardziej pasuje do tego typu potrawy
Pasztet !!!

Pasztet !!!

Mój pierwszy pasztet. Wyszedł naprawdę znakomicie. Słoninę pokroić w cieniutkie plasterki i wyłożyć nimi dno formy, następnie przełożyć do formy masę pasztetową i dokładnie docisnąć, by nie zostały wewnątrz pęcherzyki powietrza