Przepis na pasztet francuski

Pasztet w cieście francuskim

Pasztet w cieście francuskim

1 kg łopatki wieprzowej 300 gram wątróbki drobiowej 1 szklanka bułki tartej sól pieprz łyżeczka chili 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej łyżeczka majeranku 4 jajka 2 ciasta francuskieMięso gotujemy około godziny,a wątróbkę smażymy na oliwie lub innym preferowanym tłuszczu i studzimy. Surowy pasztet wkładamy do keksówek i pieczemy około godziny w temperaturze 180 stopniach. Wystudzone pasztety zawijamy dekoracyjnie w ciasto francuskie i pieczemy przez około 30 - 40 minut w 200 stopniach. 2 ciasta francuskie
9 0
Pasztet francuski

Pasztet francuski

Francuski pasztet z armaniakiem i pistacjami, aksamitny i delikatny. Już jakiś czas temu poznałam takie miejsce w Krakowie, w którym zjadłam najlepszy pasztet w życiu
3 0
PASZTET Z ŁOSOSIA

PASZTET Z ŁOSOSIA

Wyłóżcie ją papierem do pieczenia, wylepcie (spód i ścianki) płatem ciasta francuskiego (tak, aby pozostał kawałek do przykrycia pasztetu także od góry)
1 0