Przepis na pasztet francuski

9 Zapisać

Pasztet w cieście francuskim

1 kg łopatki wieprzowej 300 gram wątróbki drobiowej 1 szklanka bułki tartej sól pieprz łyżeczka chili 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej łyżeczka majeranku 4 jajka 2 ciasta francuskieMięso gotujemy około godziny,a wątróbkę smażymy na oliwie lub innym preferowanym tłuszczu i studzimy. Surowy pasztet wkładamy do keksówek i pieczemy około godziny w temperaturze 180 stopniach. Wystudzone pasztety zawijamy dekoracyjnie w ciasto francuskie i pieczemy przez około 30 - 40 minut w 200 stopniach. 2 ciasta francuskie
3 Zapisać

Pasztet francuski

Francuski pasztet z armaniakiem i pistacjami, aksamitny i delikatny. Już jakiś czas temu poznałam takie miejsce w Krakowie, w którym zjadłam najlepszy pasztet w życiu
Więcej przepisów na %s strony