Przepis na parzenie boczku

Boczek parzony

Boczek parzony

Jak dla mnie - kanapka z plastrem takiego boczku, muśniętym chrzanem lub musztardą i obowiązkowo posypana rzeżuchą - to cudo kulinarne
szynkowa parzona wg Ewy Capri

szynkowa parzona wg Ewy Capri

300 gramów surowego boczku wieprzowego. Szynkowar wyjmujemy z lodówki na około 2 godziny przed parzeniem. 300 gramów surowego boczku wieprzowego. Szynkowar wyjmujemy z lodówki na około 2 godziny przed parzeniem
Boczek Parzony z Szynkowara

Boczek Parzony z Szynkowara

1 kg surowego boczku. Z przygotowaniem takiego boczku zejdzie nam około 3 dni, czwartego dnia boczek można kroić i jeść. ) 1 kg surowego boczku
Kiełbasa domowa parzona

Kiełbasa domowa parzona

Parzenie. -2 kg boczku (w miarę chudy). -sól 17 g/kg do boczku. Z łopatki pozyskujemy 3 kg najchudszego mięsa i tniemy na większe kawałki aby zapeklowac peklosolą, a 0,5 kg tłustych kawałków odkładamy do boczku który póżniej będzie mielony. 2 kg boczku. 17 g/kg do boczku
MOZAIKA z karkówki ,boczku i szynki

MOZAIKA z karkówki ,boczku i szynki

Parzenie. -kawałki karkówki,boczku i szynki. - Nastrzykujemy strzykawką z igłą mięso-większe kawałki mniejsze nie trzeba ,a boczku nie ogólnie nie nastrzykujemy
Mozaika z karczku i boczku

Mozaika z karczku i boczku

Parzenie. Z boczku oczywiście skórę odcinamy. Przepis. Taką wędlinę najlepiej zrobić w prasce lub szynkowarze
rolada z boczku (szynkowar i piekarnik)

rolada z boczku (szynkowar i piekarnik)

1 kg chudego surowego boczku wyłuskanego (mnie trafił się bardzo tłusty, mąż robił zakupy. 1 kg chudego surowego boczku wyłuskanego (mnie trafił się bardzo tłusty, mąż robił zakupy
Kiełbasa krakowska domowa, parzona

Kiełbasa krakowska domowa, parzona

250 g boczku. Przepis na tę wędlinę znalazłam na blogu Czary mary gotuje Cezary. To kolejna propozycja dla tych co nie mają możliwości wędzić, lub tak jak ja, mają zamiar ale zbierają się do wędzenia pomału