Przepis na parzenie boczku

szynkowa parzona wg Ewy Capri

szynkowa parzona wg Ewy Capri

300 gramów surowego boczku wieprzowego. Szynkowar wyjmujemy z lodówki na około 2 godziny przed parzeniem. 300 gramów surowego boczku wieprzowego. Szynkowar wyjmujemy z lodówki na około 2 godziny przed parzeniem
14 0
Boczek parzony

Boczek parzony

Jak dla mnie - kanapka z plastrem takiego boczku, muśniętym chrzanem lub musztardą i obowiązkowo posypana rzeżuchą - to cudo kulinarne
4 0
Kiełbasa domowa parzona

Kiełbasa domowa parzona

Parzenie. -2 kg boczku (w miarę chudy). -sól 17 g/kg do boczku. Z łopatki pozyskujemy 3 kg najchudszego mięsa i tniemy na większe kawałki aby zapeklowac peklosolą, a 0,5 kg tłustych kawałków odkładamy do boczku który póżniej będzie mielony. 2 kg boczku. 17 g/kg do boczku
21 0