Przepis na paprykarz z ryby

102 Zapisać
Domowy paprykarz szczeciński wg Aleex

Domowy paprykarz szczeciński wg Aleex

Przygotowałam dla nich bardzo nietypowe danie – domowy paprykarz szczeciński, który znalazłam tutaj. Długi weekend całkowicie wybił mnie z rytmu, a w pracy odrobina rutyny jest potrzebna
41 Zapisać
Domowy paprykarz

Domowy paprykarz

Tym razem to paprykarz. Kolejny przepis na domową konserwę. Już od pewnego czasu nie udało mi się kupić dobrego paprykarza
17 Zapisać
Domowy paprykarz z dorszem

Domowy paprykarz z dorszem

Paprykarz można także przygotować w domu. Recepturę oparto na afrykańskiej potrawie czop-czop, w której rozsmakowali się technolodzy z polskich statków-chłodni, podczas rejsów do Afryki Zachodniej
14 Zapisać
Zdrowy paprykarz domowy

Zdrowy paprykarz domowy

Uwielbiam ryby i zachęcam Was do częstego wprowadzania ich do diety. Tym razem proponuję naprawdę zdrowy i pyszny domowy paprykarz
12 Zapisać
Paprykarz szczeciński

Paprykarz szczeciński

Niestety mam wrażenie ze od kilku lat w paprykarzu jest więcej ryżu niż ryby i pomidorów. Umyte filety ryby moczyć w jajku potem w bułce i smażyć na rozgrzanej oliwie
10 Zapisać
Dietetyczny paprykarz szczeciński

Dietetyczny paprykarz szczeciński

Klasyczny paprykarz szczeciński majaczy mi mgliście, gdzieś w otchłaniach pamięci. wiem tylko, że nagle naszła mnie na niego ogromna ochota
8 Zapisać
Domowy paprykarz szczeciński

Domowy paprykarz szczeciński

Jako że często mam w domu zapasy wędzonych ryb na kanapki (nie jadam sklepowych wędlin), postanowiłam wykorzystać wędzone filety pstrąga, które miałam w lodówce, by zrobić go błyskawicznie i mieć coś fajnego do codziennego pieczywa (choć paprykarz wyjdzie jeszcze smaczniejszy z ugotowanej, świeżej ryby)
8 Zapisać
PAPRYKARZ SZCZECIŃSKI DOMOWY - pasteryzowany

PAPRYKARZ SZCZECIŃSKI DOMOWY - pasteryzowany

Mój przepis w zasadzie jest podobny do ryby po grecku. Paprykarz był wynikiem pomysłu racjonalizatorskiego na zagospodarowanie odpadów po wykrawaniu kostki rybnej z zamrożonych bloków rybnych
5 Zapisać
Domowy paprykarz

Domowy paprykarz

Niedawno, podczas podróży na Węgry dowiedziałam się, że paprykarz (nie szczeciński) jest też tradycyjną potrawą węgierską, występującą w wielu wariantach w zależności od podstawowego składnika czyli rodzaju mięsa (także ryby)
4 Zapisać
Wegański paprykarz z fasolką mung.

Wegański paprykarz z fasolką mung.

Paprykarz - pasta z tłustej wędzonej ryby, warzyw (wśród których króluje czerwona słodka papryka) i ryżu - to jeden ze smaków mojego dzieciństwa, w tamtym czasie niezbyt jednak przeze mnie lubiany
3 Zapisać
Paprykarz domowej roboty

Paprykarz domowej roboty

Dziś polecam przekąskę do śniadania lub kolacji z dodatkiem właśnie tej ryby. Można z niej przyrządzić nie tylko pastę na kanapki, ale także paprykarz domowej roboty, który wychodzi przepyszny
3 Zapisać
DOMOWY PAPRYKARZ

DOMOWY PAPRYKARZ

Nie znosiłam paprykarzu, jako dziecko. Polecam, bo oprócz tego, że zdrowy, to naprawdę smaczny. Śniadanie, kiedy na bułce widziałam paprykarz lub pasztet, było jak smakowy horror
2 Zapisać
PAPRYKARZ       SZCZECIŃSKI    z    DORSZA

PAPRYKARZ SZCZECIŃSKI z DORSZA

Przygotowałam go z filetów dorsza jednak można użyć dowolnej ryby. olej do smażenia ryby. Paprykarz przygotowany w domu jest równie pyszny jak kupiony w sklepie
2 Zapisać
Domowy paprykarz z makrelą

Domowy paprykarz z makrelą

Mięso ryby dokładnie oczyścić z ości. Zapewne każdy z Was pamięta smak paprykarzu z dzieciństwa, mam rację
2 Zapisać
Domowy paprykarz (98 kcal)

Domowy paprykarz (98 kcal)

filet z ulubionej ryby (dorsz, miruna, morszczuk). Paprykarz szczeciński, który można kupić w sklepie jest dla mnie zazwyczaj zbyt ostry
2 Zapisać
Paprykarz warzywny

Paprykarz warzywny

Dodatkowo troszkę odbiegłam od tradycji i nie znajdziecie u mnie wędzonej, zmielonej ryby. Pamiętacie słynne już paprykarze szczecińskie
1 Zapisać
Domowy paprykarz szczeciński

Domowy paprykarz szczeciński

Jeśli używamy świeżej ryby, filetujemy ją pozbawiamy ości. Dawno minęły czasy, kiedy jadłam kupny paprykarz szczeciński
1 Zapisać
Paprykarz domowy - ryba

Paprykarz domowy - ryba

Filety ryby posolić i popieprzyć pieprzem cytrynowym, następnie odstawić do lodówki na ok. Dziś paprykarz z puszki już mi tak nie smakuje, to już nie jest ten sam paprykarz, dlatego postanowiłam odtworzyć tamten smak z dzieciństwa