Przepis na paprykarz z ryb

7 Zapisać

Domowy paprykarz szczeciński

Jako że często mam w domu zapasy wędzonych ryb na kanapki (nie jadam sklepowych wędlin), postanowiłam wykorzystać wędzone filety pstrąga, które miałam w lodówce, by zrobić go błyskawicznie i mieć coś fajnego do codziennego pieczywa (choć paprykarz wyjdzie jeszcze smaczniejszy z ugotowanej, świeżej ryby)
1 Zapisać

PAPRYKARZ DOMOWY

DOMOWY PAPRYKARZ Z RYBĄ, BRĄZOWYM RYŻEM I WARZYWAMI. Delikatna, biała ryba, brązowy ryż i bogactwo warzyw tworzą zdrową i smaczną pastę, która jest doskonałą alternatywą dla wędlin i serów
0 Zapisać

Domowy paprykarz rybny

Miał służyć (paprykarz, a nie Wojciech) racjonalizacji gospodarką odpadami rybnymi. Paprykarz szczeciński, bo o nim mowa, został wymyślony przez przodownika pracy, niejakiego Wojciecha Jakackiego
0 Zapisać

Paprykarz

Najbardziej niewdzięczna część przygotowania paprykarza – obieramy naszą rybkę czyli oddzielamy mięso od skóry i ości
0 Zapisać

Paprykarz Szczeciński De Luxe!

Z czasem do paprykarza zaczęto dodawać ścinki powstałe przy krojeniu zamrożonych bloków rybnych. Początkowo jego głównym składnikiem było mięso z różnych gatunków afrykańskich ryb, pulpa pomidorowa sprowadzana z Bułgarii, Węgier i Rumunii, ostra afrykańska papryczka- pima, warzywa i przyprawy
Więcej przepisów na %s strony