Przepis na papryczki chili przepisy

Marynowane papryczki chili

Marynowane papryczki chili

Ułożyć dość ciasno papryczki chili (umyte i ponakuwane wykałaczką). surowe papryczki można mrozić i przechowywać przez ok
Marynowana papryczka chili

Marynowana papryczka chili

Smaczne papryczki chili w zalewie octowej w sam raz jako pikantna przekąska. W taki sposób robiłam również inny rodzaj papryczki
Marynowane papryczki chili

Marynowane papryczki chili

Przepis ukradłam z Nauki Smaków, dlatego nie będę go przepisywać. , gdy papryczki będą już (mam nadzieję
Papryczki chili nadziewane pure z dyni i twarożkiem

Papryczki chili nadziewane pure z dyni i twarożkiem

Na patelni rozgrzewamy oliwę, wsypujemy gorczycę, nasiona kuminu i kopru włoskiego, podsmażamy chwilę, uważamy żeby nie spalić, układamy nadziane papryczki chili i podsmażamy aż zaczną się rumienić, nie obracamy
Konserwowe papryczki chili

Konserwowe papryczki chili

Konserwowe papryczki chili to coś dla miłośników ostrych (bardzo ostrych) smaków. Papryczki umyć i pokroić w plastry
Ogórki konserwowe z papryczką chili.

Ogórki konserwowe z papryczką chili.

kilka strąków papryki chili. Do każdego słoika dodaj szczyptę mielonego pieprzu ziołowego, kilka ziaren pieprzu kolorowego, łyżeczkę białej gorczycy, dwa ząbki czosnku przekrojone na połowę , dwie małe cebulki, jedną przekrojoną na pół papryczkę chili
Pasta z papryczek chili

Pasta z papryczek chili

Papryczki chili myjemy i obcinamy ogonki. Przygotowane papryczki rorozdrabniamy w blenderze. Chili i nic więcej, czyli idealna pasta dla miłośników ostrych potraw, już łyżeczka nadaje diabelską moc daniu