Przepis na panczkraut

Panczkraut abo ciapkapusta (Śląskie danie regionalne na bazie ziemniaków i kapusty)

Panczkraut abo ciapkapusta (Śląskie danie regionalne na bazie ziemniaków i kapusty)

Panczkraut je do ślōnski kuchni jak Mona Liza do Luwru- jak żejście go niy jedli, to psińco1 ō2 ni3 wiycie. Nojlepszym kamratym11 panczkrautu sōm karminadle, choć joł żech sie go zjołd12 ze pieczōnym wōsztym13 i tyż bōło dobre. I jak kołżdo reprodukcja Mona Lizy wyglōndo trocha inaczyj, tak niy ma jednego receptu14 na panczkraut
ciapkapusta (panczkraut)

ciapkapusta (panczkraut)

Jako, że miałam przyjemność mieszkać w tym regionie przez ponad 8 lat, wielokrotnie zajadałam się panczkrautem w różnych lokalnych restauracyjkach
Pulled pork i panczkraut

Pulled pork i panczkraut

Panczkraut - ziemniaki gotujemy,w osolonej wodzie następnie przepuszczamy przez praskę, kapustę odcedzamy i gotujemy w małej ilości wody z dodatkiem liści laurowych, ziela angielskiego i kminku, zajmuje to ok 10-15 min. Pulled pork podajemy z panczkraut i powstałym z pieczenia łopatki sosem 2 kg łopatki wieprzowej
Kartofelkraut, ciapkapusta lub panczkraut

Kartofelkraut, ciapkapusta lub panczkraut

Kartofelkraut, panczkraut lub ciapkapusta. Dzisiaj kolejna propozycja kuchni śląskiej, często już zapomniana a szkoda bo to danie klasyka, pożywne, proste, prosto z darów ziemi, prosto od serca
I półfinał BlogerChef

I półfinał BlogerChef

kluski śląskie, roladę śląską, modrą kapustę, wodzionkę, hekele, panczkraut, szałot, smażony krupniok czy szpajze

ziemniaki z włoską kapustą

Zaczęłam też szperać w internecie, czy gdzieś jest znane takie danie i znalazłam (tyle, że z kiszonej kapusty) pod nazwą panczkraut