Przepis na pałki faszerowane

Zakąszamy!

Zakąszamy!

Jajka na twardo faszerowane po mojemu. Kraje północy, region picia wódki a nie wina, siłą rzeczy muszą mieć bogatą tradycję zakąszania
0 0
Nie ma Wielkanocy bez babki cytrynowej

Nie ma Wielkanocy bez babki cytrynowej

Która to już Wielkanoc poza domem rodzinnym. Czwarta w sumie, trzecia pod rząd i druga w Atenach. I tak człowiekowi tęskno za polską swojską kiełbasą, którą się święci, jakby nie była wystarczająco dobra, i za chrzanem i za sałatką i za wieloma innymi rzeczami, które tylko made in Poland smakują równie dobrze
0 0
Pałki kurze faszerowane

Pałki kurze faszerowane

Pałki kurze przekroić wzdłuż kości. Pałki kurze przekroić wzdłuż kości. Zdjąć skórę i wyciąć kość. Lekko rozbić mięso, doprawić solą, pieprzem, papryką, bazylią
0 0
udka faszerowane

udka faszerowane

Mięso odkrawamy od kości i łamiemy ją  przy końcu pałki ( najlepiej uderzyć tłuczkiem do mięsa). Udka faszerowane są pyszne i stanowią miłą odmianę od tych zazwyczaj pieczonych w przyprawach
27 0