Przepis na ozory wieprzowe

Sałatka z ozorkiem wieprzowym i awokado

Sałatka z ozorkiem wieprzowym i awokado

Składniki. 1 duże dojrzałe awokado 1 ozorek wieprzowy 1 mała czerwona cebula 1 pęczek koperku 5 pomidorków koktajlowych 3 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz 5 ziaren pieprzu czarnego 2 liście laurowe Ozorek myjemy i wrzucamy do wody, czekamy aż woda się zagotuje, zmniejszamy ogień i gotujemy przez 30 min
1 0
salceson domowy

salceson domowy

kubek z wodą)- odkładamy do lodówki na około 12 h- po wychłodzeniu zdjąć pończochę i woreczek, i można salceson już kroić- z tej ilości mięsa wychodzą około dwa (do trzech, w zależności od wielkości uformowanych kul) salcesony- najlepiej odpakować tylko ten salceson, który mamy akurat zamiar zjeść na bieżąco, a pozostałe zostawić w pończoszce dla wygodniejszego przechowywania, można zamrażać***     Ten salceson można nazwać ozorkowym, natomiast doskonały jest również z głowizny wieprzowej
335 0
peklowanie mięsa

peklowanie mięsa

w ramach przygotowań wielkanocnych postanowiłam spróbować samodzielnie zapeklować mięso. cechą charakterystyczną takiego mięsa, jest piękny różowy kolor
96 0
Salceson wieprzowo drobiowy w słoju.

Salceson wieprzowo drobiowy w słoju.

-serce wieprzowe. -2 nóżki wieprzowe. -2 ozory. Ozory -gotować na małym ogniu aż zacznie schodzić z niego skóra wtedy wyjmujemy o obieramy dokładnie ze skóry pociąć w kawałki 4x4 cm i posolić 24-48 godz. Serce wieprzowe i drobiowe-wieprzowe tniemy na kawałki i solimy 24-48 godz. Kawałki golonki pozostawiamy jakie są czyli około 4x4cm ozory również. 2 nóżki wieprzowe. ca 0,5 kg -serce wieprzowe
6 0
Salceson  wieprzowo drobiowy (cwaniak) w kątnicy.

Salceson wieprzowo drobiowy (cwaniak) w kątnicy.

-serce wieprzowe. -2 nóżki wieprzowe. -2 ozory. Ozory -gotować do stanu pół miękkie i obrać ze skóry pociąć w kawałki 4x4 cm i posolić 24-48 godz. Serce wieprzowe i drobiowe-wieprzowe tniemy na kawałki i solimy 24-48 godz. Kawałki golonki pozostawiamy jakie są czyli około 4x4cm ozory również. 2 nóżki wieprzowe. ca 0,5 kg -serce wieprzowe
6 0
płucka w sosie własnym

płucka w sosie własnym

· 1 płuco (u mnie wieprzowe). Wiem, że niektórym na samo hasło. podroby robi się miękko w kolanach, sama na myśl o niektórych, nazwijmy to elementach mięsa, odczuwam lekki odrętwienie w żołądku
5 0
Domowy salceson włoski

Domowy salceson włoski

połowa głowy wieprzowej. ucho wieprzowe. nogi wieprzowe. płuca wieprzowe. serce wieprzowe. nerki wieprzowe. Jak salceson włoski to tylko z uchem, niestety takiego już chyba w sklepie nie dostaniemy
4 0