Przepis na ozory wieprzowe

1 Zapisać
Sałatka z ozorkiem wieprzowym i awokado

Sałatka z ozorkiem wieprzowym i awokado

Składniki. 1 duże dojrzałe awokado 1 ozorek wieprzowy 1 mała czerwona cebula 1 pęczek koperku 5 pomidorków koktajlowych 3 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz 5 ziaren pieprzu czarnego 2 liście laurowe Ozorek myjemy i wrzucamy do wody, czekamy aż woda się zagotuje, zmniejszamy ogień i gotujemy przez 30 min
331 Zapisać
salceson domowy

salceson domowy

kubek z wodą)- odkładamy do lodówki na około 12 h- po wychłodzeniu zdjąć pończochę i woreczek, i można salceson już kroić- z tej ilości mięsa wychodzą około dwa (do trzech, w zależności od wielkości uformowanych kul) salcesony- najlepiej odpakować tylko ten salceson, który mamy akurat zamiar zjeść na bieżąco, a pozostałe zostawić w pończoszce dla wygodniejszego przechowywania, można zamrażać***     Ten salceson można nazwać ozorkowym, natomiast doskonały jest również z głowizny wieprzowej
4 Zapisać
Salceson wieprzowo drobiowy w słoju.

Salceson wieprzowo drobiowy w słoju.

-serce wieprzowe. -2 nóżki wieprzowe. -2 ozory. Ozory -gotować na małym ogniu aż zacznie schodzić z niego skóra wtedy wyjmujemy o obieramy dokładnie ze skóry pociąć w kawałki 4x4 cm i posolić 24-48 godz. Serce wieprzowe i drobiowe-wieprzowe tniemy na kawałki i solimy 24-48 godz. Kawałki golonki pozostawiamy jakie są czyli około 4x4cm ozory również. 2 nóżki wieprzowe. ca 0,5 kg -serce wieprzowe
Więcej przepisów na %s strony