Przepis na ozory wieprzowe

3 Zapisać
Ozory wieprzowe w sosie chrzanowym

Ozory wieprzowe w sosie chrzanowym

Ozory umyć,. wieprzowe. Gorące ozory. 2 ozory. wieprzowe1 marchewkawałek. SKŁADNIKI. 2 ozory. wieprzowe1 marchewkawałek
0 Zapisać
Ozory wieprzowe w sosie chrzanowo-jajecznym

Ozory wieprzowe w sosie chrzanowo-jajecznym

Ozory wieprzowe w sosie chrzanowym są daniem dość popularnym jednak przez wielu zapomnianym. Ozory szorujemy pod bieżącą wodą , wycinamy gruczoły ślinowe
1 Zapisać
Domowa Masarenka - ozorkowe eksperymenty (wędzone ozory wieprzowe)

Domowa Masarenka - ozorkowe eksperymenty (wędzone ozory wieprzowe)

Wędzone ozory wieprzowe. Ozory obgotowujemy - ja użyłem szybkowaru z dwoma nastawami ciśnienia. - ozory wieprzowe (zwróćcie uwagę, by były w całości, nie ponacinane, nieuszkodzone)
3 Zapisać
Ozorki wieprzowe w sosie pomidorowym

Ozorki wieprzowe w sosie pomidorowym

Dziś więc przepis na ozory wieprzowe. Sposób przygotowaniaOzory dokładnie umyć, oczyścić i wyciąć gruczoły ślinowe (dwa jasne punkty u nasady ozora)
0 Zapisać
Ozory w sosie koperkowym

Ozory w sosie koperkowym

Na blogu jest już przepis na ozory w sosie chrzanowym. Dzisiaj dowiecie się jak przygotować Ozory w sosie koperkowym
1 Zapisać
Sałatka z ozorkiem wieprzowym i awokado

Sałatka z ozorkiem wieprzowym i awokado

Składniki. 1 duże dojrzałe awokado 1 ozorek wieprzowy 1 mała czerwona cebula 1 pęczek koperku 5 pomidorków koktajlowych 3 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz 5 ziaren pieprzu czarnego 2 liście laurowe Ozorek myjemy i wrzucamy do wody, czekamy aż woda się zagotuje, zmniejszamy ogień i gotujemy przez 30 min
0 Zapisać
Orientalna sałatka z marchewki i ozora

Orientalna sałatka z marchewki i ozora

Składniki. 1 kg. marchewki. 1 ozór wieprzowy, lub 20 dkg. chudego mięsa. pół pora. 2 ząbki czosnku. natka pietruszki
324 Zapisać
salceson domowy

salceson domowy

kubek z wodą)- odkładamy do lodówki na około 12 h- po wychłodzeniu zdjąć pończochę i woreczek, i można salceson już kroić- z tej ilości mięsa wychodzą około dwa (do trzech, w zależności od wielkości uformowanych kul) salcesony- najlepiej odpakować tylko ten salceson, który mamy akurat zamiar zjeść na bieżąco, a pozostałe zostawić w pończoszce dla wygodniejszego przechowywania, można zamrażać***     Ten salceson można nazwać ozorkowym, natomiast doskonały jest również z głowizny wieprzowej
88 Zapisać
peklowanie mięsa

peklowanie mięsa

w ramach przygotowań wielkanocnych postanowiłam spróbować samodzielnie zapeklować mięso. cechą charakterystyczną takiego mięsa, jest piękny różowy kolor
9 Zapisać
Ozorki wołowe w galarecie

Ozorki wołowe w galarecie

Lubicie mięsną galaretę. Bo ja bardzo. ) A najbardziej z galarety lubię. galaretę. Czyli zastygnięty wywar z warzywami
9 Zapisać
Ozorki w sosie chrzanowym

Ozorki w sosie chrzanowym

Ozory dokładnie myjemy, zalewamy zimną wodą i wstawiamy na gaz. Po tym czasie ozory powinny być już miękkie i dać się łatwo obrać
8 Zapisać
Czerwona kapusta zasmażana. Modra kapusta zasmażana

Czerwona kapusta zasmażana. Modra kapusta zasmażana

Na blogu jest już przepis na czerwoną kapustę duszoną bez tłuszczu, przepis na modrą kapustę o słodko-kwaśnej nucie, oraz surówkę z modrej kapusty z majonezem
5 Zapisać
płucka w sosie własnym

płucka w sosie własnym

· 1 płuco (u mnie wieprzowe). Wiem, że niektórym na samo hasło. podroby robi się miękko w kolanach, sama na myśl o niektórych, nazwijmy to elementach mięsa, odczuwam lekki odrętwienie w żołądku
3 Zapisać
Ozorki w sosie chrzanowym

Ozorki w sosie chrzanowym

Ozory dokładnie myjemy i usuwamy ślinianki z obu stron, zalewamy wrzącą wodą i wstawiamy na gaz. Po tym czasie ozory powinny być miękkie i dać się łatwo obrać
2 Zapisać
Salceson wieprzowo drobiowy w słoju.

Salceson wieprzowo drobiowy w słoju.

Ozory -sparzyć chwile temp. -serce wieprzowe. -2 nóżki wieprzowe. -2 ozory. Serce wieprzowe i drobiowe-wieprzowe tniemy na kawałki i solimy 24-48 godz. Kawałki golonki pozostawiamy jakie są czyli około 4x4cm ozory również. 2 nóżki wieprzowe. ca 0,5 kg -serce wieprzowe
4 Zapisać
Kurze wątróbki w sosie musztardowym zapiekane w bułce

Kurze wątróbki w sosie musztardowym zapiekane w bułce

Minęła już dekada, odkąd opuściłam mury warszawskiego uniwersytetu, a pewne wspomnienia pozostają wciąż zaskakująco żywe
1 Zapisać
Porady kulinarne - mięso

Porady kulinarne - mięso

Co robić, żeby twarda wołowina albo zleżały drób były miękkie i delikatne. Trzeba wymieszać olej z koniakiem (może tez być brandy albo wisky) i na kilka godzin przed pieczeniem nasmarować tym mięso
1 Zapisać
Ozorki w sosie chrzanowym

Ozorki w sosie chrzanowym

2 ozory (wołowe lub wieprzowe)1 marchewkaćwiartka selera1 pietruszkaliść laurowy3 ziarna ziela angielskiegosól, pieprz1 łyżka mąki1 łyżka śmietany2-3 łyżeczki tartego chrzanukoperekOzorki myjemy, zalewamy zimną wodą i gotujemy