Przepis na ozory w sosie musztardowym

5 Zapisać

Ozory w sosie chrzanowo - musztardowym

Wyjąć ozory z wywaru, obrać ze skóry, pokroić w plastry, podsmażyć na maśle. 2 ozory wieprzowe ( trzeba usunąć ślinianki u podstawy ozorów, jeśli nie są usunięte)kilka ziaren ziela angielskiego1 łyżka musztardy1 łyżka chrzanu3 łyżki śmietany1 łyżka mąkisól, pieprzOzory włożyć do garnka, zalać wodą, dodać ziele angielskie, osolić i gotować, aż ozory zmiękną (2-3 godziny). Do wywaru ( ja miałem 0,5l) dodać musztardę, chrzan, zabielić śmietaną z mąką, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z podsmażonymi ozorami
11 Zapisać

Dania z wieprzowiny

 Gulasz wieprzowyPoledwiczki wieprzowe w sosie serowym Potrawka z poledwicy wieprzowejBiała kiełbasa w czerwonym winie    Biała kiełbasa w piwie   Szynka pieczona w niskiej temperaturzeKlopsiki z serem żóltym w sosie pieczrkowym     Roladki schaboweKotlety mielone Galaretki mięsne  Ozory w sosie chrzanowo - musztardowym  Smalec z cebulą i jabłkiem  Pasztet do smarowania z suszoną śliwką   Pasztet pieczony z pieczarkami  Zapiekanka ziemniaczanaPapryka faszerowana  Schabowy z kapusta inaczej    Gulasz wieprzowodrobiowy na winie Watrobka wieprzowa z jabkami i cebula
Więcej przepisów na %s strony