Przepis na ozorki wieprzowe

Ozorki wieprzowe w sosie pomidorowym

Ozorki wieprzowe w sosie pomidorowym

Dziś więc przepis na ozory wieprzowe. 2 ozory wieprzowe. "Jeżeli jeszcze ich nie jedliście, bardzo dużo straciliście" - powiadają wielbiciele ozorów
Sałatka z ozorkiem wieprzowym i awokado

Sałatka z ozorkiem wieprzowym i awokado

Składniki. 1 duże dojrzałe awokado 1 ozorek wieprzowy 1 mała czerwona cebula 1 pęczek koperku 5 pomidorków koktajlowych 3 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz 5 ziaren pieprzu czarnego 2 liście laurowe Ozorek myjemy i wrzucamy do wody, czekamy aż woda się zagotuje, zmniejszamy ogień i gotujemy przez 30 min
Ozorki w chrzanowy sosie

Ozorki w chrzanowy sosie

Na pierwszy rzut idą ozorki. OZORKI W CHRZANOWYM SOSIE. Ozorki myjemy dokładnie, ale nie obieramy ze skóry, wrzucamy do wody i
Ozorki wołowe w galarecie

Ozorki wołowe w galarecie

Lubicie mięsną galaretę. Bo ja bardzo. ) A najbardziej z galarety lubię. galaretę. Czyli zastygnięty wywar z warzywami
Ozorki w sosie chrzanowym

Ozorki w sosie chrzanowym

Ozorki wpadają do jednego worka z sercami, żołądkami i resztą podrobów, bo nie każdy chce je jeść. Ładnych parę lat temu Jola, moja koleżanka z pracy ugotowała na obiad ozorki
Ozorki w sosie chrzanowym

Ozorki w sosie chrzanowym

Dalej będzie jeszcze gorzej - kupiłam ozorki, bo nie znalazłam policzków wołowych. Ozorki, wywalone na ladę, a nie na brodę, czekały na mnie i wołały
Ozorki w sosie chrzanowym

Ozorki w sosie chrzanowym

Ozorki w sosie chrzanowym to danie z gatunku tych, które nie każdemu smakuje. Ozorki wraz z innymi podrobami
Ozorki w sosie śmietanowo-chrzanowym

Ozorki w sosie śmietanowo-chrzanowym

Ozorki, nie każdy lubi, my akurat uwielbiamy większość podrobów i zazwyczaj jemy je w postaci gulaszu z kaszą ale tym razem postanowiłam przygotować je bardziej tradycyjnie czyli ozorki w sosie chrzanowym
Ozorki w galarecie

Ozorki w galarecie

Ozorki to bardzo kontrowersyjne i nietypowe danie. Wątróbki, şołądki, kaszanka, salceson - tak, ale ozorki
Policzki wieprzowe z jarmużem w sosie chrzanowym

Policzki wieprzowe z jarmużem w sosie chrzanowym

Postawiłem na chrzan, co okazało się strzałem w dziesiątkę, bo policzki w smaku i konsystencji przypominają trochę ozorki (ale są delikatniejsze), a jak wiadomo ozorki z chrzanem sprawdzają się wyśmienicie
Galaretka z ozorków wieprzowych

Galaretka z ozorków wieprzowych

Do wywaru wkładamy oczyszczone ozorki. Miękkie ozorki wyciągamy i obieramy ze skóry. Tak przygotowanym wywarem zalewamy ozorki ułożone na talerzach