Przepis na obieranie

0 Zapisać
Obieranie orzechów laskowych ze skórek

Obieranie orzechów laskowych ze skórek

Jest to bardzo prosty sposób na obieranie orzechów laskowych ze skórek. Jest to bardzo prosty sposób na obieranie orzechów laskowych ze skórek
0 Zapisać
Instrukcja obierania karczocha

Instrukcja obierania karczocha

Jest chyba mało osób, które nie lubią karczochów. W mojej kuchni zagościły karczochy. Zaczyna się na nie sezon
5 Zapisać
Pasta jajeczna – nie tylko na śniadanie. Patent na obieranie jajek w kilka sekund

Pasta jajeczna – nie tylko na śniadanie. Patent na obieranie jajek w kilka sekund

Pasta jajeczna i grzanki. Zderzenie dwóch tekstur – kremowej, delikatnej z chrupiącą i przypieczoną. Śniadaniowy duet idealny
0 Zapisać
Maślaki w śmietanie. Obierać ze skórki, czy nie obierć?

Maślaki w śmietanie. Obierać ze skórki, czy nie obierć?

Jesień to ulubiona pora grzybiarzy. Czas na maślaki, bodaj jedne z najsmaczniejszych grzybów. Na szczęście do maślaka nie jest podobny żaden trujący grzyb, dlatego bez obaw można go zbierać w lesie
700 Zapisać
Gulasz według Magdy Gessler

Gulasz według Magdy Gessler

Cóż, wiosna chyba zaspała… Na tę zimową aurę polecam rozgrzewający i aromatyczny gulasz węgierski. Przepis pochodzi z książki „Kocham gotować” Magdy Gessler
482 Zapisać
Naleśniki zapiekane z pieczarkami i mozarellą oraz kradzież drzewa z lasu.

Naleśniki zapiekane z pieczarkami i mozarellą oraz kradzież drzewa z lasu.

Naleśniki są moją absolutną słabością. Uwielbiam je za to, że można je przyrządzać na miliardy sposób. na słodko, kwaśno, pikantnie i tak jak dziś, czyli zapiekane
456 Zapisać
Szarlotka z pianką

Szarlotka z pianką

Moja babcia umieściła ten przepis w swoim zeszycie pod nazwą Szarlotka Fuki. Ciasto znane jest także jako Szarlotka Królewska, a dla mnie to po prostu jabłecznik z pianką
453 Zapisać
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym

Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym

Pyszna, ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym. Jak dla mnie smakuje wprost idealnie. ) Gdyby nie jej kaloryczność, mogłabym jeść codziennie
450 Zapisać
Szarlotka z budyniem

Szarlotka z budyniem

Przedpołudniowa , niedzielna kawa w towarzystwie kawałka pysznej szarlotki już za mną. to była bardzo miła i smaczna chwila
423 Zapisać
Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej

Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej

Bardzo smaczna i prosta surówka do obiadu lub do grilla. Składniki. pół kapusty pekińskiej. 1 papryka czerwona
412 Zapisać
Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami

Mm mm cieplutkie racuchy z jabłkami. ) Dawno ich nie jadłam i dzisiaj smakowały wyśmienicie. Słodkie, puszyste, co tu dużo mówić po prostu pyszne
399 Zapisać
Pieczona pierś z indyka faszerowana pieczarkami

Pieczona pierś z indyka faszerowana pieczarkami

Pieczona pierś z indyka faszerowana pieczarkami. Faszerowany filet z indyka to bardzo smaczna i zdrowa potrawa z mięsa
387 Zapisać
Jabłecznik

Jabłecznik

Najlepszy jabłecznik. Wilgotny, aromatyczny, lekki i rozpływa się w ustach. Przy tych wszystkich zaletach ma jeszcze co najmniej jedną - bardzo prosty w przygotowaniu
385 Zapisać
Jabłecznik z bitą śmietaną

Jabłecznik z bitą śmietaną

Jest niewiele ciast, które tak pięknie wyglądają, a smakują jeszcze lepiej, niż powyższy jabłecznik z bitą śmietaną
362 Zapisać
Kotlety jajeczne

Kotlety jajeczne

Dzisiaj zapraszam na jarskie kotlety przygotowane z jaj ugotowanych na twardo z dodatkiem szczypiorku, odrobiną natki pietruszki i koperku, doprawionych szczyptą tymianku, oregano i chili
358 Zapisać
Placki z twarogiem i jabłkami

Placki z twarogiem i jabłkami

Miały być naleśniki nadziane farszem z twarogu i jabłek, wyszły placki. Ale wcale nie żałuję bo placki są super smaczne i znikają momentalnie
331 Zapisać
Kurczak w ziołach, pieczony z ziemniakami

Kurczak w ziołach, pieczony z ziemniakami

Bardzo lubię wszelkiego rodzaju dania przygotowywane w piekarniku. Dlaczego. Ponieważ nie wymagają dużo pracy i zazwyczaj nie trzeba ich pilnować
323 Zapisać
Pieczone ziemniaki (pyszne i chrupiące)

Pieczone ziemniaki (pyszne i chrupiące)

Pieczone ziemniaki to wyśmienity i popularny dodatek do codziennego obiadu. Nadają się zarówno do dań mięsnych, jak i do rybnych