Przepis na niedrogie ciasta

Ciasto z wiśniami

Ciasto z wiśniami

Co można powiedzieć o tym cieście. Na pewno nie to, że jest niskokaloryczne. ) Jednak na pewno jest słodkie, smaczne i mocno wiśniowe
Kruche ciasto orkiszowe ze śliwkami i kruszonką…

Kruche ciasto orkiszowe ze śliwkami i kruszonką…

Posted by gosiajakacka in Ciasta kruche, Ciasta z owocami. Wcześniej dodałam jej do najlepszego ucieranego ciasta ze śliwkami, które tak bardzo wielu z Was przypadło do gustu, więc byłam pewna, że i tym razem będzie pysznie
Jesienne ciasto z gruszkami

Jesienne ciasto z gruszkami

Od niedawna jestem też szczęśliwą posiadaczką syropu klonowego, polałam więc nim spód/wierzch (zależy, z której strony spojrzeć) ciasta
Aromatyczne ciasto pomarańczowo-migdałowe

Aromatyczne ciasto pomarańczowo-migdałowe

W tym roku niestety udało mi się opublikować tylko jeden przepis świąteczny, ale zapraszam Was do przejrzenia przepisów bożonarodzeniowych, które są już od dawna na mojej stronie
Solidne ciasto z bakaliami

Solidne ciasto z bakaliami

Tytuł nie wyczerpuje istoty ciasta, które udało mi się przyrządzić. Najblişsza mi Osoba powaşa bardzo ciasta z bakaliami
Ciasto Bounty

Ciasto Bounty

blat ciasta czekoladowego. blat ciasta czekoladowego. 3 godziny w lodówce- masa stężeje i „Bounty” będzie się lepiej kroić, a i sam smak ciasta zyskuje po schłodzeniu
Ciasto milionera

Ciasto milionera

Nie wiem, czy w związku z tym, nie powinnam nazwać tego ciasta po prostu kruchym plackiem z karmelem i czekoladą
Ciasto dyniowe z orzechami

Ciasto dyniowe z orzechami

Jest wszechstronne, niedrogie, a dodatkowo bogate w witaminy i minerały. Ciasto dyniowe można wzbogacić o orzechy i cynamon, a wtedy cudowny aromat ciasta rozejdzie się nie tylko po domu, ale też może dotrze do sąsiada
Ciasto kokosowe z białej fasoli

Ciasto kokosowe z białej fasoli

W zależności od rodzaju formy zmienia się czas pieczenia, dlatego też trzeba sprawdzać stopień wypieczenia wbijając patyczek w środek ciasta
Zielone ciasto szpinakowe

Zielone ciasto szpinakowe

Stopień upieczenia sprawdzamy patyczkiem, który po wyjęciu z ciasta powinien być suchy. Kremem smarujemy dolną część ciasta i jego wierzch