Przepis na napoleonki z ciasta francuskiego

53 Zapisać
Napoleonka na francuskim cieście

Napoleonka na francuskim cieście

Dla wszystkich wielbicieli napoleonki. mam bardzo szybką wersję. *ja użyłam ciasta francuskiego świeżego, które
45 Zapisać
Kremówka idealna. Napoleonka na cieście francuskim, z domowym budyniem

Kremówka idealna. Napoleonka na cieście francuskim, z domowym budyniem

W naszych ciastach panuje wolna amerykanka – napoleonki kupicie i z budyniem, i z kremem budyniowym z dodatkiem masła lub margaryny, i z bezą włoską, i z kremem z bitej śmietany utrwalanej żelatyną
10 Zapisać
Napoleonka na cieście francuskim

Napoleonka na cieście francuskim

Moja wersja bardzo uproszczona z gotowego ciasta francuskiego i budyniu z proszku. Na jeden płat upieczonego ciasta wyłożyć krem budyniowy
4 Zapisać
Piętrowa napoleonka na cieście francuskim i herbatnikach

Piętrowa napoleonka na cieście francuskim i herbatnikach

Zjem, od biedy, są smaczne, ale zdecydowanie wolę ciasta bardziej zwarte. Osobiście nie przepadam za ciastkami z kremem
1 Zapisać
Napoleonka na kruchym cieście

Napoleonka na kruchym cieście

Ciasto jest słodkie, troszkę za słodkie jak na nasze obecne smaki, kiedyś chyba się jadało słodsze ciasta
87 Zapisać
Napoleonka

Napoleonka

     Przestraszyło mnie zrobienie ciasta francuskiego, które oczywiście można zastąpić tym kupnym, ale przy moich wypiekach kupne biszkopty i kremy po prostu nie wchodzą w grę, dlatego postanowiłam podołać temu zadaniu i spróbować
78 Zapisać
Odchudzona napoleonka

Odchudzona napoleonka

Porcja takiej jaglanej napoleonki ma ok. kasza jaglana (pełna żelaza, odkwaszająca organizm, działająca zbawiennie na naszą skórę, włosy i paznokcie), zamiast cukru – trochę ksylitolu mającego pozytywny wpływ na nasze zęby, zamiast masła – odrobina cennego dla zdrowia oleju kokosowego, a zamiast francuskiego ciasta – herbatniki (u mnie pełnoziarnisto – owsiane)
71 Zapisać
napoleonka na krakersach

napoleonka na krakersach

     Napoleonka ciut inaczej - z krakersami zamiast ciasta francuskiego.      Za oknem zrobiło się mroźnie i zimowo, a ja ciągle marznę i potrzebuję całego mnóstwa kalorii, żeby w miarę normalnie funkcjonować
12 Zapisać
Ciasto Napoleon

Ciasto Napoleon

Odpowiednik naszej napoleonki, lecz w bardziej wykwintnym stylu. Francuski deser “Mille-Feuille” znaczy “tysiąc lisci”, składający się z trzech warstw ciasta francuskiego, przełożony kremem “Patissiere” z malinami
10 Zapisać
Szybka napoleonka z kremem budyniowym i gruszkami

Szybka napoleonka z kremem budyniowym i gruszkami

Przed podaniem napoleonki posypać. Jeśli używamy mrożonego ciasta, dobrze jest dzień wcześniej. z którą nie ma dużo zabawy
9 Zapisać
Kremówka (Napoleonka)

Kremówka (Napoleonka)

Moja wersja to blaty ciasta francuskiego, przełożone kremem budyniowym i bitą śmietaną. Ciasta nie trzeba specjalnie reklamować
9 Zapisać
Ciasto napoleońskie z makiem. Napoleoński tort makowy. Białoruś i Żenia.

Ciasto napoleońskie z makiem. Napoleoński tort makowy. Białoruś i Żenia.

Torty z francuskiego ciasta, łączone z budyniowymi kremami to często spotykany tam smakołyk. - opakowanie ciasta francuskiego
3 Zapisać
Napoleonka

Napoleonka

Jeden z blatów ciasta wkładamy do formy. Napoleonka to ciastko, które często utożsamiane jest z kremówką
2 Zapisać
Napoleonka

Napoleonka

W tej wersji napoleonki przyznaję, że trochę poszłam na "łatwiznę" i nie zrobiłam własnego ciasta francuskiego, ale tego ze sklepu, ale mam nadzieję, że zostanie mi to wybaczone
1 Zapisać
Mini napoleonki straciatella

Mini napoleonki straciatella

przygotowane z ciasta francuskiego i wyglądają na małe nadziewane bułeczki. Mini napoleonki z kremem straciatella to ciekawa odmiana klasycznego ciasta
0 Zapisać
Napoleonki z owocami, z jagodami

Napoleonki z owocami, z jagodami

ciasta francuskiego,. płat ciasta położyć wierzchem do góry - to będzie dół. napoleonki, drugi odwrotnie – to będzie góra
0 Zapisać
Napoleonki

Napoleonki

puder do oprĂłszenia ciasta. ) ciasto zamiast francuskiego, oto moje napoleonki ze starego zeszytu Mamy
0 Zapisać
domowa NAPOLEONKA

domowa NAPOLEONKA

sok z cytryny. Ciasto francuskie pieczemy ok. Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym. Na koniec dodajemy sok z połowy cytryny