Przepis na napoleonka krem budyniowy

11 Zapisać
Szybka napoleonka z kremem budyniowym i gruszkami

Szybka napoleonka z kremem budyniowym i gruszkami

napoleonka z kremem budyniowym i gruszkami. Napoleonka. zawiera też mniej kremu niż tradycyjne ciastka, więc bez wyrzutów sumienia
32 Zapisać
Krem budyniowy

Krem budyniowy

*jak chcesz, możesz dodać kilka kostek czekolady do jeszcze ciepłego kremu – otrzymasz krem czekoladowy
88 Zapisać
Napoleonka

Napoleonka

     Domowe ciasto francuskie, delikatny, waniliowy krem.      Napoleonka wyszła pyszna i rozpływała się w ustach
87 Zapisać
Odchudzona napoleonka

Odchudzona napoleonka

Lubicie ciasta z kremem budyniowym. można zastąpić zwykłym cukrem, lecz wtedy napoleonka będzie bardziej kaloryczna)
73 Zapisać
napoleonka na krakersach

napoleonka na krakersach

     Napoleonka ciut inaczej - z krakersami zamiast ciasta francuskiego. )))NAPOLEONKA NA KRAKERSACH4 żółtka1 szklanka cukru1 szklanka mąki pszennej5 szklanek mleka20 dag masła (lub margaryny)1 opakowanie cukru waniliowego1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego2 opakowania krakersów- 4 szklanki mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem- szklankę mleka wymieszać dokładnie z mąką, budyniem i żółtkami- masę wlać do gotującego się mleka, gotować na bardzo małym ogniu kilka minut, aż masa zgęstnieje (ciągle mieszając)- krakery ułożyć na dnie formy (formę należy wysmarować masłem)- wyłożyć gorący krem- na kremie ułożyć drugą warstwę krakersów- ciasto posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową- wstawić na kilka godzin do lodówki***     nie dodałam cukru waniliowego, bo najzwyczajniej zapomniałam, ale i tak napoleonka była bardzo smaczna, wprawdzie mój syn kręcił nosem (nie przepada ogólnie za budyniem
16 Zapisać
Szybka Napoleonka

Szybka Napoleonka

Herbatniki pod wpływem masy miękną, a sam krem jest fantastyczny , taki jaki lubię- mega kremowy, maślano -budyniowy, aksamitny rozpływający się w ustach
12 Zapisać
Kremówka (Napoleonka)

Kremówka (Napoleonka)

Moja wersja to blaty ciasta francuskiego, przełożone kremem budyniowym i bitą śmietaną. Pyszna kremówka, zwana także napoleonką w niektórych regionach Polski
11 Zapisać
Napoleonka na cieście francuskim

Napoleonka na cieście francuskim

Chrupiące ciasto i budyniowy krem to połączenie jest przepyszne. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Mam nadzieję, że w końcu skuszę się także na wersję całkowicie domową ale to może za jakiś czas bo coś ostatnio znowu domowy krem budyniowy mi nie wychodzi
10 Zapisać
Napoleonka

Napoleonka

Kruche ciasto i słodki , domowy krem budyniowy. Oprószyć cukrem pudrem. Napoleonka Składniki. Krem budyniowy
4 Zapisać
Napoleonka na kruchym spodzie

Napoleonka na kruchym spodzie

Często występuje też pod nazwą „kremówka”. Wersja, którą Wam dziś prezentuję to dwa blaty bardzo kruchego i maślanego ciasta, a pomiędzy nimi delikatny i kremowy budyń z ziarenkami wanilii
4 Zapisać
Piętrowa napoleonka na cieście francuskim i herbatnikach

Piętrowa napoleonka na cieście francuskim i herbatnikach

Osobiście nie przepadam za ciastkami z kremem. Napoleonka. Mnie także, mimo mojej awersji do kremów. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem
3 Zapisać
Napoleonka

Napoleonka

W moim rodzinnym domu napoleonka zawsze podawana była na półkruchym, domowym cieście i charakteryzowała się ciężkim, budyniowym kremem
3 Zapisać
Napoleonka

Napoleonka

Napoleonka czy kremówka. Składniki na krem. -) Moja napoleonka to niezwykle łatwe ciasto, które wygląda całkiem jak francuskie
1 Zapisać
Mini napoleonki straciatella

Mini napoleonki straciatella

Mini napoleonki z kremem straciatella to ciekawa odmiana klasycznego ciasta. nadziewany kremem (przepis w dwóch wersjach poniżej)
0 Zapisać
Napoleonki

Napoleonki

Lekki krem budyniowy i kruche (. Składniki kremu. Krem. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na pianę, dodać mąki, szklankę zimnego mleka - wymieszać
0 Zapisać
Napoleonka na krakersach

Napoleonka na krakersach

Zagubiłam gdzieś przepis, z którego zawsze korzystałam przygotowując krem do tego bardzo szybkiego ciasta, więc posłużyłam się przepisem stąd, pominęłam tylko budyń waniliowy - bez niego też masa wyszła pyszna i gęsta, a zamiast wanilii dodałam cukier waniliowy
0 Zapisać
Napoleonka

Napoleonka

Delikatny budyniowy krem przełożony waniliowym ciastem posypane chrupiącymi herbatnikami wprost rozpływa się w ustach
0 Zapisać
NAPOLEONKI ŚMIETANOWO-ORZECHOWE

NAPOLEONKI ŚMIETANOWO-ORZECHOWE

Wszystkie elementy napoleonki wykonałam sama (ciasto francuskie, masło orzechowe, krem). Po upływie wyznaczonego czasu usuwamy wierzchnią blaszkę wraz z papierem do pieczenia, a lekko rumiane krążki ciasta oprószamy solidnie cukrem pudrem