Przepis na napoleonka krem budyniowy

74 Zapisać
napoleonka na krakersach

napoleonka na krakersach

     Napoleonka ciut inaczej - z krakersami zamiast ciasta francuskiego. )))NAPOLEONKA NA KRAKERSACH4 żółtka1 szklanka cukru1 szklanka mąki pszennej5 szklanek mleka20 dag masła (lub margaryny)1 opakowanie cukru waniliowego1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego2 opakowania krakersów- 4 szklanki mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem- szklankę mleka wymieszać dokładnie z mąką, budyniem i żółtkami- masę wlać do gotującego się mleka, gotować na bardzo małym ogniu kilka minut, aż masa zgęstnieje (ciągle mieszając)- krakery ułożyć na dnie formy (formę należy wysmarować masłem)- wyłożyć gorący krem- na kremie ułożyć drugą warstwę krakersów- ciasto posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową- wstawić na kilka godzin do lodówki***     nie dodałam cukru waniliowego, bo najzwyczajniej zapomniałam, ale i tak napoleonka była bardzo smaczna, wprawdzie mój syn kręcił nosem (nie przepada ogólnie za budyniem
16 Zapisać
Szybka Napoleonka

Szybka Napoleonka

Herbatniki pod wpływem masy miękną, a sam krem jest fantastyczny , taki jaki lubię- mega kremowy, maślano -budyniowy, aksamitny rozpływający się w ustach
4 Zapisać
Napoleonka

Napoleonka

W moim rodzinnym domu napoleonka zawsze podawana była na półkruchym, domowym cieście i charakteryzowała się ciężkim, budyniowym kremem
0 Zapisać
Napoleonki

Napoleonki

Lekki krem budyniowy i kruche (. Składniki kremu. Krem. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na pianę, dodać mąki, szklankę zimnego mleka - wymieszać
Więcej przepisów na %s strony