Przepis na napoleonka bez pieczenia na herbatnikach

Napoleonka

Napoleonka

Napoleonka na kruchym cieście, czyli duże, kruche ciastka przełożone masą budyniową. Do jej przygotowania nadadzą się też skrawki ciasta z wielkanocnego mazurka albo sernika
15 0
Napoleonka

Napoleonka

Napoleonka Składniki. Ciasto które znamy z cukierni a tak łatwo przygotować je w domu. Złożyć ciasto na pół i ponownie rozwałkować w ten sam sposób
12 0
Napoleonka II

Napoleonka II

na spód naczynie w którym piekliśmy ciasta kładziemy jedną z upieczonych części ciasta (najlepiej na spód położyć blat bez górek)
4 0
Napoleonka

Napoleonka

Bardzo rzadko jem napoleonkę, ale jakiś czas temu stwierdziłam, że chyba nadszedł czas żeby ja w domowych pieleszach zrobić
3 0
Napoleonka.

Napoleonka.

Składniki. 3 szklanki mąki pszennej tortowej. 200 g masła. 3/4 szklanki śmietany 18 %. 2 żółtka. 1 cukier waniliowy 16 g
2 0
Napoleonka

Napoleonka

Długo się zbierałam, aż w końcu podjęłam wyzwanie i przygotowałam własną napoleonkę. Zdecydowanie była to dobra decyzja, krem jest przepyszny, a krakersy przełamują tą słodycz i nadają charakteru całemu ciastu
0 0
Napoleonka

Napoleonka

Dzisiaj przepis na najlepszą napoleonkę mojej mamy. margaryna. Wykonanie. i rozwałkowujemy na placki o wielkości blachy, w której będziemy je piec, następnie rozwałkowany placek nawijamy na wałek i przekładamy na blachę
0 0
Napoleonka na krakersach

Napoleonka na krakersach

Zagubiłam gdzieś przepis, z którego zawsze korzystałam przygotowując krem do tego bardzo szybkiego ciasta, więc posłużyłam się przepisem stąd, pominęłam tylko budyń waniliowy - bez niego też masa wyszła pyszna i gęsta, a zamiast wanilii dodałam cukier waniliowy
0 0
napoleonka,kremówka --- napoleon, fondente

napoleonka,kremówka --- napoleon, fondente

składniki na przepyszne ciasto francuskie. Wykonanie. Ponownie składamy na trzy. Bita śmietana. Wykonanie. W osobnym naczyniu dokładnie połączyć razem resztę mleka, obie mąki i żółtka i wlać do gotującego się mleka
0 0
domowa NAPOLEONKA

domowa NAPOLEONKA

Domowa napoleonka gotowa. Na koniec dodajemy sok z połowy cytryny. Na ciasto francuskie wykładamy połowę śmietanowej masy i przykrywamy drugim ciastem francuskim
0 0