Przepis na nalewki na spirytusie

Nalewka z malin – malinówka

Nalewka z malin – malinówka

Pin ItKażdy z nas zapewne słyszał o słynnej malinówce, wspaniałej nalewce z malin. Jest ona owiana mgłą legend i zabobonów skrywanych przez tajemniczych wujków, którzy się nią tylko chwalą, a sekretu nie chcą zdradzić
313 0
Tatowa nalewka wiśniowa

Tatowa nalewka wiśniowa

Właśnie dziś nastąpił dzień rozlania nalewki wiśniowej do butelek. najlepsze alkohole robi mój tata, nic tu nie jest wedle przepisu, u niego wszystko łączy się z wszystkim i za każdym razem wychodzi wielkie pozytywne zaskoczenie, tym razem była wiśniówka
180 0
Nalewka z pigwy

Nalewka z pigwy

  Następnie napój rozlać do butelek. Najlepsze efekty uzyskuje się po półrocznym leżakowaniu. Dojrzałe owoce pigwy obrać i pokroić w ćwiartki pozbywając się gniazd nasiennych, umieścić w dużym słoiku, dodać po 1 łyżce miodu i cukru, kilka rodzynek i odrobinę soku z cytryny. Odstawić na 3 tygodnie w słoneczne miejsce
114 0
LIKIER KAWOWY NA SPIRYTUSIE

LIKIER KAWOWY NA SPIRYTUSIE

W sam raz na babski wieczorek. ) LIKIER KAWOWY NA SPIRYTUSIE 2 puszki mleka skondensowanego niskosłodzonego Gostyń (2x411g) 1 cukier waniliowy 16g 1 1/2 szklanki cukru 2 kopiaste łyżki kawy rozpuszczalnej Nescafe 150 ml spirytusu staropolskiego 95%   1. Następnie wlać rozpuszczoną kawę i gotować na słabym ogniu przez około 5-8 minut ciągle mieszając. Rozlać do butelek i odstawić do lodówki l ub w inne chłodne miejsce na 2-3 dni aż się przegryzie
108 0
Nalewka gruszkowa

Nalewka gruszkowa

 Co prawda do sezonu gruszkowego jeszcze jest trochę czasu, ale warto już teraz rozejrzeć się za przepisami na coś dobrego, czego smak będzie nam towarzyszyć nie tylko w sezonie, ale także później
80 0
Nalewka ananasowa

Nalewka ananasowa

W większości przeznaczyłam je na przetwory a ten najładniejszy wykorzystałam do zrobienia nalewki. Niezastąpione są wówczas ciepły kocyk i domowa nalewka lub likier na rozgrzewkę
79 0
Nalewka gruszkowa

Nalewka gruszkowa

  Następnie napój rozlać do butelek. Najlepsze efekty uzyskuje się po półrocznym leżakowaniu. - gruszki - 1 kg- spirytus - 0,5 L- woda - 0,7 L- miód - 1 łyżka stołowa- cukier - 1 łyżka stołowa- rodzynki- cynamonSposób przygotowania.  Mocno dojrzałe i soczyste gruszki obrać i pokroić w ćwiartki pozbywając się gniazd nasiennych, umieścić w dużym słoiku, dodać po 1 łyżce miodu i cukru, kilka rodzynek i szczyptę cynamonu. Odstawić na 4 tygodnie w słoneczne miejsce
76 0