Przepis na nalewka z pomarańczy

Nalewka pigwowa z pomarańczą

Nalewka pigwowa z pomarańczą

pomarańczy i otartą z niej skórkę. Nalewka jest winna, lekka w smaku i bardzo, baaaaaardzo smaczna. Jedna z najciekawszych nalewek jakie piłam
Nalewka grejpfrutowa (grejpfrutówka)

Nalewka grejpfrutowa (grejpfrutówka)

Dorzucamy startą grejpfrutową skórkę i skórkę z pomarańczy. Kolejna nalewka, którą można robić cały rok, nie trzeba czekać na sezon owocowy
NALEWKA BOŻONARODZENIOWA

NALEWKA BOŻONARODZENIOWA

Gotowa nalewka wygląda i pachnie bajecznie. To nie jest przepis, który od zarania dziejów znajduje się w mojej rodzinie
Nalewka z rajskich jabłuszek

Nalewka z rajskich jabłuszek

sok i miąższ z pomarańczy. Nalewka powinna odstać w butelkach ok. sok z cytryny. Drugiego dnia dodajemy wszystkie przyprawy, sok z cytryny i pomarańczy
Ekspresowa nalewka pomarańczowa

Ekspresowa nalewka pomarańczowa

Do garnka wlać sok z pomarańczy, dodać cukier oraz przyprawy. Jest to ostatni dzwonek, aby przyrządzić pyszną, ekspresową, świąteczną nalewkę
Nalewka świąteczna

Nalewka świąteczna

Chyba już ostatnia chwila na nalewkę świąteczną. Mam nadzieję, że nabierze swojej mocy. Opinią na temat smaku podzielę się po świętach, ponieważ robię ja po raz pierwszy, dlatego nie wiem jak smakuje
nalewka pomarańczowa

nalewka pomarańczowa

Sok z pomarańczy zagotowujemy z wodą i cukrem i przecedzamy przez sito. Myjemy i osuszamy owoce oraz obieramy je ze skórki
Nalewka pomarańczowo- kawowa

Nalewka pomarańczowo- kawowa

Wtedy, we wrześniu, mimo kiepskich pomarańczy nalewka wyszła bardzo dobra, więc z obecnie dostępnych, zimowych pomarańczy będzie jeszcze lepsza
Nalewka gruszkowa

Nalewka gruszkowa

skórka z cytryny/pomarańczy. Jesienią tego roku dostałam w prezencie butelkę ze spirytusem. Postanowiłam oczywiście przygotować z jego udziałem nalewkę, z tym że do końca nie byłam pewna dominującego składnika
Fantastyczna nalewka z aronii

Fantastyczna nalewka z aronii

Aronia kojarzy się. nam z cierpkim smakiem. Ale odpowiednio przyrządzona. zachwyci ciekawym smakiem. Najważniejsze jest używanie w celach kulinarnych