Przepis na najwspanialsze ciasta domowe

Faworki albo chrust

Faworki albo chrust

) Zalecam też umiar w dodawaniu cukru do ciasta. Do ciasta dodać cukier, spirytus  i wlać śmietanę. Z ciasta nożem wykrawać długie –  ok 10 cm  paski, w każdym zrobić na środku nacięcie
0 0
355.

355.

Jeżeli jeszcze z jakiegoś powodu nie dodaliście śmietanki do ciasta naleśnikowego toście frajerzy. to jest ten od dawna poszukiwany przeze mnie smak domowej konfitury,
0 0
Muffinkowy bukiet

Muffinkowy bukiet

To bardzo ważne przy ciastach ucieranych, aby pychota nie zamieniła się w zakalcowa katastrofę. – 2 łyżeczki cukru waniliowego (najlepiej domowego)
0 0
Cukiernia Lidla. Przepisy mistrza Pawła Małeckiego

Cukiernia Lidla. Przepisy mistrza Pawła Małeckiego

A wraz z nim wszystko, co najwspanialsze w domowych wypiekach. Wprawdzie mnie do domowego pieczenia przekonywać nie trzeba, bo uważam, że nie ma świecie nic wspanialszego niż zapach pieczonego drożdżowego ciasta, ale myślę, że te osoby, które do tej pory nie piekły, gdy wezmą do ręki książkę "Cukiernia Lidla" nie będą się mogły oprzeć jej urokowi i na pewno coś samodzielnie upieką
0 0
Plac Imbramowski i ciasto z owocami

Plac Imbramowski i ciasto z owocami

* zawsze świeże owoce i warzywa * najwspanialsze sery i nabiał z gospodarstw ekologicznych * kwiaty i sadzonki roślin * jajka od "szczęśliwych kur" * wędliny wyrabiane według dawnych receptur * świeże zioła w doniczkach i pęczkach * nasiona , ziarna , grochy , suszone owoce * tradycyjnie wypiekane pieczywo * wspaniałe miody przywiezione prosto z polskiej pasieki* suszone i świeże grzyby * kiszoną kapustę prosto z beczki
2 0
Świąteczny keks pyszna bakaliowa babka

Świąteczny keks pyszna bakaliowa babka

Takie ciasta, jak keks, nie sposób pominąć i dobrze upiec je już teraz. Połówkę keksu schowam na Święta do zamrażalnika (po przemrożeniu ciasta są jeszcze smaczniejsze i kruche - robię to od lat) i polukruję tuż przed pierwszą gwiazdką
13 0
Makowiec z jabłkami, najlepszy !

Makowiec z jabłkami, najlepszy !

Dzięki jabłkom jest wilgotny, nie jest mocno słodki a ja właśnie takie ciasta uwielbiam. Oprócz strucli makowej, która pojawi się w tym tygodniu na blogu, ten makowiec jest najlepszy, najwspanialszy i w ogóle brak mi słów aby go opisać, tak go uwielbiam
2 0