Najlepsza ryba po grecku

Najlepsza ryba po grecku to danie, które jest znane na całym świecie. Jest to danie, które składa się z ryby, warzyw i przypraw. Ryba jest smażona lub pieczona w oliwie z oliwek i doprawiona przyprawami takimi jak oregano, bazylia i czosnek. Warzywa są gotowane lub smażone wraz z rybą. Najczęściej używa się pomidorów, cebuli, papryki i zielonych oliwek. To danie jest idealne do spożycia na lunch lub kolację.

Przepis na najlepszą ryba po grecku

Składniki:

  1. 1 kg filetu z dorsza
  2. 3 łyżki oliwy z oliwek
  3. 1/4 szklanki posiekanych suszonych pomidorów
  4. 1/4 szklanki posiekanej cebuli
  5. 1/4 szklanki posiekanej papryki
  6. 1/4 szklanki posiekanych zielonych oliwek
  7. 1 łyżeczka oregano
  8. 1 łyżeczka bazylii
  9. 2 ząbki czosnku, drobno posiekane
  10. Sól i pieprz do smaku

Polecamy!

Najlepsza ryba po grecku to doskonałe danie na każdą okazję. Jego smak jest niesamowity i można go łatwo przygotować w domu. Przygotuj swoje ulubione warzywa i przyprawy, a następnie upiecz lub usmaż rybę w ogniu. Gotowe danie podawaj ze świeżymi warzywami lub sałatkami. Smacznego!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz