Przepis na nadzienie makowe

Wegańska tarta z makowym nadzieniem

Wegańska tarta z makowym nadzieniem

Dzień przed pieczeniem tarty rozpoczynam przygotowanie masy makowej. Masa makowa to absolutnie jedna z najlepszych rzeczy jakie wymyśliła ludzkość
Babeczki makowe - mini makowce

Babeczki makowe - mini makowce

Nadzienie można zrobić samodzielnie - wiadomo, będzie najlepsze, albo oszczędzić czas i użyć gotowej masy makowej o przyzwoitym składzie
Ciasto Makowy Ślimaczek

Ciasto Makowy Ślimaczek

Nadzienie makowe. Dzisiaj do niedzielnej kawki mam dla Was bardzo fajne i delikatne ciasto z masą makową
TORT MAKOWY BEZGLUTENOWY

TORT MAKOWY BEZGLUTENOWY

Niektórzy z Was pewnie wolą własnoręcznie przygotowane nadzienie, niemniej w mojej masie nie znalazłam żadnej, większej wady
Sernik makowy bez pieczenia

Sernik makowy bez pieczenia

Sernik udekorowałam kulkami przygotowanymi z masy makowej, które nie tylko wyglądają strojnie na wierzchu sernika, ale też smakują jak nadzienie z tradycyjnego makowca
Makowy warkocz drożdżowy

Makowy warkocz drożdżowy

Warkocz makowy to doskonała odmiana tradycyjnej zawijanej strucli makowej. Jeśli jeszcze jako nadzienia użyjesz domowej masy makowej sukces gwarantowany
Makowe bułeczki

Makowe bułeczki

Wspaniałe, drożdżowe, mięciutkie bułeczki z makiem, można zastosować inne nadzienie, marmoladę, serek, ale zapewniam, z makiem są niecodzienne, po prostu - rewelacja
Makowe święta, czyli...

Makowe święta, czyli...

Tak pysznej, że trzeba było się powstrzymywać, by nie wyjeść jej z miski łyżeczką, by mogła później stanowić nadzienie makowca
Makowy torcik z naleśników

Makowy torcik z naleśników

nadzienie. ciasto. 1 jajko. 3 łyżeczki cukru. szczypta soli. 3/4 szkl wody. 3/4 szkl mleka. nadzienie. 1 szkl maku. 4 łyżki miodu
Makowe święta 2016

Makowe święta 2016

kawowo-żurawinowe nadzienie, a to wszystko posypane dodatkową porcją wiórek. Klasyczne. smaki w nowej odsłonie, czyli
Ślimaczki makowe drożdżowe

Ślimaczki makowe drożdżowe

FacebookTwitterGooglePinterestTumblrŚlimaczki makowe drożdżowe z nadzieniem z białego maku, nadzieniem zbliżonym do tego, którym wypełnia się rogale marcińskie