Przepis na nadzienie do ptysiów

10 Zapisać
Ptysie

Ptysie

krem lub bita śmietana na nadzienie, cukier puder. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Zimne ciasto miksować dodając po jednym jajku do uzyskania gładkiej masy (używać do miksowania spiralnych mieszadeł, wtedy ciasto nie przykleja się do nich )
8 Zapisać
Ptysie

Ptysie

Nadzienie to tradycyjny krem budyniowy. Wodę zagotować z tłuszczem, dodać mąkę i, energicznie mieszając, podgrzewać na małym ogniu ok
7 Zapisać
Ptysie

Ptysie

-wodę zagotowuje się w naczyniu, dodając do niej tłuszcz i trochę soli. Na blachę posypaną cienko mąką, kładziemy kulki takiej wielkości by po wyrośnięciu miały wielkość ptysiów kupowanych w cukierniach (ciasto rośnie sporo , dlatego nie kładziemy ciasta blisko siebie)
Więcej przepisów na %s strony