Przepis na nadzienie do babeczek

Kruche babeczki z nadzieniem ziołowym

Kruche babeczki z nadzieniem ziołowym

Wylepić foremki do babeczek ciastem, w taki sposób by pozostawić sporo miejsca na nadzienie. Piec do czasu jak zaczną być lekko brązowe ( trzeba uważać, bo od czasu lekkiego zbrązowienia do spalenia mijają dosłownie sekundy)
Czekoladowe babeczki z owocowym nadzieniem

Czekoladowe babeczki z owocowym nadzieniem

Tak przygotowane nadzienie układaj łyżeczką do foremek. Masa czekoladowa. Następnie dodaj kakao i dokładnie wymieszaj do uzyskania jednolitej masy, na końcu dodaj syrop klonowy i ponownie wymieszaj (zachowaj kolejność dodawanych składników)
Najlepsze babeczki z czekoladowo-sernikowym nadzieniem

Najlepsze babeczki z czekoladowo-sernikowym nadzieniem

Formy do babeczek (mogą być też te od muffinek) wysmarowałam dobrze masłem i posypałam tartą bułką. Roztopiłam czekoladę i dodawałam do niej różności, które moim zdaniem mogły mieć uniwersalne zastosowanie
Babeczki z nadzieniem porzeczkowym.

Babeczki z nadzieniem porzeczkowym.

Sezon na porzeczki trwa, więc moja siostra upiekła cudowne babeczki z porzeczkowym nadzieniem. Porzeczki wymieszać z cukrem i mąką ziemniaczaną, nałożyć je do foremek wylepionych ciastem
Kruche babeczki na karnawał z nadzieniem z szynki

Kruche babeczki na karnawał z nadzieniem z szynki

Foremkami do babeczek wycinamy kółka i wyklejamy nim babeczki. Małe babeczki warto upiec w większej ilości schować do puszki , w razie pomysłu , gości czy zachciewajki napełniamy je wytrawnym krem ozdabiamy i podziwiamy
Bezglutenowe babeczki piernikowe z nadzieniem

Bezglutenowe babeczki piernikowe z nadzieniem

Na patelni rozpuść masło z cukrem, przyprawą do piernika i kakao. ) Piernikowy aromat i bakaliowe nadzienie sprawiają, że atmosfera podczas jedzenia robi się bardzo świąteczna
Pączkowe babeczki z nadzieniem

Pączkowe babeczki z nadzieniem

Najbardziej mnie do nich przekonało bardzo proste i szybkie wykonanie – nie trzeba używać miksera. Jako nadzienie możecie wykorzystać ulubiony dżem, marmoladę albo nutellę (ja połowę zrobiłam z dżemem, a połowę z czekoladą)