Przepis na na wysokiego biszkopta

Ciasto 3bit

Ciasto 3bit

) Każdy ma jednak na niego swój osobisty słodki sposób. Tym razem zdecydowałam się na wersję z domową masą kajmakową z przepisu mojej mamy( a jest to najlepsza masa w wersji maxisłodkość na świecie
Tort z serkiem mascarpone

Tort z serkiem mascarpone

Schłodzoną śmietanę przelać do wysokiego naczynia, dodać ser oraz cukier i wszystko razem zmiksować na jednolitą masę
Tort Dwa Michały

Tort Dwa Michały

Przykryć drugą połową białego biszkopta, naponczować i wyłożyć na niego resztę jasnego kremu. Ten tort to dosłownie bomba kaloryczna
Kakaowy falowiec z wiśniami

Kakaowy falowiec z wiśniami

Do wysokiego naczynia wlewamy śmietanę, ubijamy dość mocno, ale nie na sztywno. Zaczynamy od upieczenia biszkopta
Deser sernikowy w pucharkach

Deser sernikowy w pucharkach

Do wysokiego naczynia, wlać mocno schłodzone mleko, wsypać bitą śmietanę, ubić na sztywno. Po jednym biszkopcie moczymy w kawie, ale nie za długo, bo mogą się rozpaść, ja łamałam biszkopta na trzy i układałam w pucharkach
Fioletowa ruletka

Fioletowa ruletka

Wlewamy gotową masę na galaretkę przykrywamy drugą połową biszkopta i wstawiamy do lodówki. Wczoraj poszłam troszeczkę na skróty
Tort jogurtowy z bitą śmietaną

Tort jogurtowy z bitą śmietaną

Do wysokiego naczynia wlewamy słodką śmietanę i ubijamy na sztywno. Dno tortownicy wykładamy pergaminem i układamy na niej jeden kawałek biszkopta
tort jogurtowy

tort jogurtowy

Do wysokiego naczynia wlewamy słodką śmietanę i ubijamy na sztywno za pomocą miksera lub trzepaczki. Dno tortownicy wykładamy pergaminem i układamy na niej jeden kawałek biszkopta

Tort Serduszko.

Tortownica w której piekliśmy biszkopt wcześniej umyć i kładziemy do niej pierwszy kawałek biszkopta i namaczamy ale mało górne części namaczamy bardziej niż dolną dolna podtrzymuje trzeba uważać

OWOCOWA FRAJDA

Smietany wlewamy do wysokiego naczynia,miksujemy na sztywno. Ostatniego wierzchniego biszkopta juz nie nasaczamy

Torcik malinowo-kakaowy

Śmietanę przelewamy do wysokiego naczynia i ubijamy mikserem. Ciepły jeszcze malinowy budyń wykładamy na jedną część biszkopta (wykładamy stopniowo łyżką cały czas rozgarniając, nie kładziemy wszystkiego w jednym miejscu i rozcieramy dopiero, bo mógłby się zrobić dołek w biszkopcie)

Tort ozdabiany masą cukrową

Po wystudzeniu biszkopta przekrajamy go na dwie równe części. Ubijamy pianę z białek na szytwno dodając pod koniec ubijania cukier i żółtka, a następnie olej