Przepis na na wysokiego biszkopta

54 Zapisać
Ciasto 3bit

Ciasto 3bit

) Każdy ma jednak na niego swój osobisty słodki sposób. Tym razem zdecydowałam się na wersję z domową masą kajmakową z przepisu mojej mamy( a jest to najlepsza masa w wersji maxisłodkość na świecie
35 Zapisać
Najlepszy tort malinowy z masą z białej czekolady

Najlepszy tort malinowy z masą z białej czekolady

z czekoladą przelewamy do wysokiego naczynia, przykrywamy i wkładamy do lodówki. Przykrywamy ostatnim blatem biszkopta i bardzo delikatnie nasączamy
31 Zapisać
Rolada serowa z bananami i mascarpone

Rolada serowa z bananami i mascarpone

Białka oddzielamy od żółtek (najlepiej białka odlewać już do wysokiego naczynia lub większej miski a nie szklanki)
21 Zapisać
Tort z serkiem mascarpone

Tort z serkiem mascarpone

Schłodzoną śmietanę przelać do wysokiego naczynia, dodać ser oraz cukier i wszystko razem zmiksować na jednolitą masę
0 Zapisać
Kakaowy falowiec z wiśniami

Kakaowy falowiec z wiśniami

Do wysokiego naczynia wlewamy śmietanę, ubijamy dość mocno, ale nie na sztywno. Zaczynamy od upieczenia biszkopta
0 Zapisać
Deser sernikowy w pucharkach

Deser sernikowy w pucharkach

Do wysokiego naczynia, wlać mocno schłodzone mleko, wsypać bitą śmietanę, ubić na sztywno. Po jednym biszkopcie moczymy w kawie, ale nie za długo, bo mogą się rozpaść, ja łamałam biszkopta na trzy i układałam w pucharkach
0 Zapisać
tort jogurtowy

tort jogurtowy

Do wysokiego naczynia wlewamy słodką śmietanę i ubijamy na sztywno za pomocą miksera lub trzepaczki. Dno tortownicy wykładamy pergaminem i układamy na niej jeden kawałek biszkopta
0 Zapisać
Tort jogurtowy z bitą śmietaną

Tort jogurtowy z bitą śmietaną

Do wysokiego naczynia wlewamy słodką śmietanę i ubijamy na sztywno. Dno tortownicy wykładamy pergaminem i układamy na niej jeden kawałek biszkopta
0 Zapisać
Fioletowa ruletka

Fioletowa ruletka

Wlewamy gotową masę na galaretkę przykrywamy drugą połową biszkopta i wstawiamy do lodówki. Wczoraj poszłam troszeczkę na skróty
0 Zapisać

OWOCOWA FRAJDA

Smietany wlewamy do wysokiego naczynia,miksujemy na sztywno. Ostatniego wierzchniego biszkopta juz nie nasaczamy
0 Zapisać

Tort ozdabiany masą cukrową

Po wystudzeniu biszkopta przekrajamy go na dwie równe części. Ubijamy pianę z białek na szytwno dodając pod koniec ubijania cukier i żółtka, a następnie olej
0 Zapisać

Torcik malinowo-kakaowy

Śmietanę przelewamy do wysokiego naczynia i ubijamy mikserem. Ciepły jeszcze malinowy budyń wykładamy na jedną część biszkopta (wykładamy stopniowo łyżką cały czas rozgarniając, nie kładziemy wszystkiego w jednym miejscu i rozcieramy dopiero, bo mógłby się zrobić dołek w biszkopcie)
0 Zapisać

Tort Serduszko.

Tortownica w której piekliśmy biszkopt wcześniej umyć i kładziemy do niej pierwszy kawałek biszkopta i namaczamy ale mało górne części namaczamy bardziej niż dolną dolna podtrzymuje trzeba uważać