Przepis na na poledwice

Szaszlyki marynowane

Szaszlyki marynowane

Jeszcze rzutem na grila, poki pogoda ladna. Cebule obrac i pokroic w cwiartki, a nastepnie rozdzielic na poszczegolne listki
Polędwica wieprzowa faszerowna w sosie śliwkowym

Polędwica wieprzowa faszerowna w sosie śliwkowym

- poledwica wieprzowa- powidla- czerwone wino- suszone sliwki bez pestek- rodzynki, suszone figi lub morele- garsc orzechow wloskich- oliwa* Poledwice zostawiamy na kilka godzin w marynacie z oliwy, rozgniecionego czosnku i czerwonego wina
BOEUF STROGONOFF

BOEUF STROGONOFF

Na patelni usmazyc poledwice. Na glebokiej patelni rozgrzac maslo i lyzke oliwy, rozmieszac. Poledwice pokroic w paseczki, cebule w piorka i pieczarki w plasterki
polędwiczka smazona z cebulą

polędwiczka smazona z cebulą

ulubione ziola poledwice kroimy na plasterki, potem na male kawalki i obsmazamy na oleju. Dokladamy skrojona w kosteczke cebulke, przyprawiamy i smazymy dalej razem do miekkosci
balsamiczne polędwiczki

balsamiczne polędwiczki

Tak to właśnie jest, że te "niewymęczone" potrawy smakują najlepiej. Polędwice można robić na dwa sposoby

Mieso/poledwice w sosie miodowym.

"patyczek" rama /cynamonu. Wykonanie. Obsmazamy mieso na oliwie z obu stron. W tym samym garnku,na tym oleju smazymy pokrojona cebule i drobno pokrojona papryke

Carpaccio-wloska przekaska

Poledwice wolowa podaje sie rowniez na surowo,jedynie z dodatkiem oliwy z oliwek i salaty rucoli.     Carpaccio-to ogolna nazwa przekaski z miesa wolowego,podawanego na rozne sposoby-jednak jest jedna zasada ,- mieso  krojone jest bardzo,bardzo cienko

Poledwica wieprzowa w ciescie

Poledwice obsmazyc na patelni ze wszystkich stron. Rozwinac ciasto z opakowania. W poprzek na plaserkach bekonu polozyc poledwice