Przepis na na pierogi bez jajka

431 Zapisać
Pieróg calzone

Pieróg calzone

Robi się takie pierogi w zasadzie szybko, trzeba tylko dać czas, aby ciasto wyrosło, potem je nafaszerować i upiec
192 Zapisać
Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami

Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami

Tym razem polecam Wam mój kolejny przepis na Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami, których nie może zabraknąć na wigilijnym stole
129 Zapisać
Pierogi z Cukinią i Pieczarkami

Pierogi z Cukinią i Pieczarkami

ciasto na pierogi. Cukinia idealnie komponuje się z pieczarkami tworząc oryginalny, charakterystyczny smak, który sprawia, że nie sposób odmówić sobie kolejnej porcji
117 Zapisać
Pierogi po łemkowsku

Pierogi po łemkowsku

Przepyszny farsz w naszych, regionalnych pierogach. Pierogi. Boczek kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju, dodajemy
101 Zapisać
Pierogi z mięsem i kapustą

Pierogi z mięsem i kapustą

Po ugotowaniu rosołu został mi spory kawałek wołowiny, z którego można przyrządzić różne smakowite dania
95 Zapisać
Najlepsze ciasto na pierogi

Najlepsze ciasto na pierogi

    Najlepsze ciasto na pierogi to oczywiście wg przepisu mojej mamy. Mąkę przesiewamy na stolnicę, robimy wgłębienie, dodajemy sporą szczyptę soli, olej i niewielką ilość wody
72 Zapisać
Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Tak więc wczoraj padł wybór na pierogi ruskie. A polane skwarkami czy z podsmażona cebulką to już niebo w gębie
59 Zapisać
pierogi z mięsem

pierogi z mięsem

Tym razem zapraszam na pierogi z mięsem. Kolejna propozycja do wykorzystania mięsa z ugotowanej zupy. Przepis na ciasto pochodzi z książki Świątecznej Thermomixa - resztę napisało życie
56 Zapisać
Pierogi Z Kaszanką

Pierogi Z Kaszanką

Surowe pierogi nakładać bezpośrednio na powierzchnię obsypaną mąką. Ciasto na pierogi robiłam z mojego ulubionego przepisu na miękkie ciasto pierogowe, a mianowicie zaparzane ciasto, do którego możemy dodać wodę, ale również mleko, a pierogi będą wtedy jeszcze bardziej delikatne
52 Zapisać
Domowe Pierogi Ruskie

Domowe Pierogi Ruskie

Wrzucamy delikatnie pierogi, mieszamy drewnianą łyżką aby nie przywarły i gotujemy tak długo aż wypłyną na górę i trzymamy tak jeszcze na ogniu ze trzy minuty
51 Zapisać
Pierogi z Jagodami

Pierogi z Jagodami

Lepimy pierogi, które następnie przekładamy na tackę oprószoną mąką. Smak, który zna niemalże każdy Polak i zdecydowana większość z nich nie pogardzi talerzem pełnym pierożków z aromatycznymi jagodami
45 Zapisać
Pierogi ruskie.

Pierogi ruskie.

Ciasto na pierogi. Samodzielne ich przygotowanie daje gwarancję, że w środku znajdziemy tylko świeże ziemniaki i biały ser
39 Zapisać
Pierogi z mięsem i kiszoną kapustą

Pierogi z mięsem i kiszoną kapustą

Od dziś do końca tygodnia na moim blogu będą królowały pierogi. Zaczynamy od pierogów wywodzących się z kuchni polskiej
39 Zapisać
Pierogi z Truskawkami

Pierogi z Truskawkami

Pierogi z Truskawkami polane świeżą śmietaną i oprószone cukrem waniliowym smakują bajecznie - idealna potrawa na lekki, letni obiad
38 Zapisać
Pierogi ze szpinakiem i twarogiem

Pierogi ze szpinakiem i twarogiem

Pierogi z twarogiem i szpinakiem podane z topionym masłem. Dzisiaj zapraszam Was na przepis z (prawie) tradycyjnej kuchni polskiej
37 Zapisać
Pierogi z Pieczarkami

Pierogi z Pieczarkami

Pierogi z pieczarkami to smaczna alternatywa dla tradycyjnych pierogów z grzybami leśnymi. Pierożki są idealną propozycją na codzienny obiad, a nawet wigilię
37 Zapisać
Tradycyjne Pierogi Ruskie

Tradycyjne Pierogi Ruskie

pierogi zarówno w Polsce jak i na Ukrainie. Ich nazwa pochodzi od Rusi. Pierogi Ruskie - Składniki. według mnie najlepszym przepisem na pierogi ruskie
36 Zapisać
Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Pierogi ruskie gotujemy i zwykle od razu podajemy – najczęściej ze skwarkami i podsmażoną cebulą. Wbrew temu co mogłaby nam współczesnym sugerować nazwa tej potrawy, nie ma ona wiele wspólnego z Rosją, lecz pochodzi raczej z terenów Galicji Wschodniej i zachodniej Ukrainy (Ruś Czerwona)