Przepis na na mizerie

Mizeria na zimę

Mizeria na zimę

Polecam pyszną mizerię z dodatkiem koperku na zimę. Na pewno jest dużo smaczniejsza niż ta zrobiona ze świeżych ogórków, które zimą są raczej niezbyt smaczne
18 0
Mizeria

Mizeria

Można dodać również szczypiorek lub odrobinę cebulki. Prosta surówka z ogórków, gęstej kwaśnej śmietany i koperku
8 0
Mizeria na słodko-kwaśno

Mizeria na słodko-kwaśno

U mnie w domu jada się mizerię na słodko-kwaśno, gdzie ogórki starte są na dużych oczkach tarki. Tym, którzy nie znają mizerii na słodko-kwaśno naprawdę szczerze polecam spróbować
5 0
Mizeria

Mizeria

Jest niezastąpiona. Kiedyś tylko na śmietanie, dzisiaj chętniej zamieniam ją na gęsty jogurt. Najbardziej smakuje mi jak jest wyraźnie kwaśno-słodka, koniecznie z odświeżającym koperkiem
5 0
Mizeria

Mizeria

Dodać do mizerii na samym końcu. Śmietanę można zastąpić gęstym jogurtem naturalnym lub jogurtem greckim, szczypiorek - małą cebulą, a ocet spirytusowy - octem jabłkowym, kwaskiem cytrynowym lub sokiem z cytryny
5 0