Przepis na na mase makowa do makowca

8 Zapisać
MAKOWIEC JAPONSKI

MAKOWIEC JAPONSKI

Na koniec dodajemy aromat migdałowy i delikatnie mieszamy. )nie mniej jednak, nadal jadamy co nieco. ja z powodu lenistwa (hehe) uzylam gotowa mase makowa z puszki
2 Zapisać
smak dziecinstwa: makowiec z jablkami

smak dziecinstwa: makowiec z jablkami

w oddzielnej misce ubic bialka na sztywna piane, nastepnie powoli wmieszac ja w mase makowa przy pomocy lopatki czy szpatulki
2 Zapisać
domowa masa makowa

domowa masa makowa

żadna nigdy nie zastąpi nam tej, którą możemy zrobić sobie w domu. Żadna nie będzie tak bogata smakowo i tak pyszna
21 Zapisać
Drożdżowe ciasto z makiem

Drożdżowe ciasto z makiem

Wsypac mak i gotowac chwilke na malym ogniu do napecznienia, caly czas mieszajac. Dlugo myslalam co by tu innego zrobic z maku na te swieta, tradycyjna strucla jakos mi sie przejadla
4 Zapisać
Tradycyjny makowiec zawijany vel strucla makowa

Tradycyjny makowiec zawijany vel strucla makowa

Skladniki na mase makowa. Moja strucla makowa jest wysmienita,bo jest tu zachowana idealna proporcja maku do ciasta
0 Zapisać
Niezwykle delikatny makowiec

Niezwykle delikatny makowiec

naszykowac blache, wylozyc ja papierem do pieczenia i ulozyc na blasze herbatniki, na herbatniki wylozyc mase makowa i rozprowadzic ja rowno lyzka
9 Zapisać
Makowy torcik rozkosz dla podniebienia

Makowy torcik rozkosz dla podniebienia

Nie dodaję mleka, bo jeśli choć ciut jego się przypali to smak makowca nas nie zachwyci. Dodaję partiami cukier i znowu ubijam na lśniącą bezę
1 Zapisać
Seromakowiec

Seromakowiec

Te mase wkladam na okolo pol godziny do zamrazalki. Zawsze kiedy jade do mamy ona zaopatruje sie w niego ,specjalnie dla mnie
1 Zapisać
Strucle makowe-makowiec// Roulé au pavot de la tradition polonaise pour Noël

Strucle makowe-makowiec// Roulé au pavot de la tradition polonaise pour Noël

Podstawą jest ciasto drożdżowe dobrze wyrobione i pulchne oraz masa makowa zrobiona z maku. Masa makowa
0 Zapisać
MAKOWCZYKI MAŁGOSI

MAKOWCZYKI MAŁGOSI

Na konfiturę nakładamy mase makową. Masa makowa pachniała migdałami i pomarańczami i było jej tak dużo, że zaatakowała moje ciasto, a ono zostało okrzyknięte najpyszniejszą Jabbą