Przepis na na masę marcepanową na tort

14 Zapisać
Tort Marcepanowy z Konfiturą z Róży, Masą Śmietanową oraz Polewą Czekoladową

Tort Marcepanowy z Konfiturą z Róży, Masą Śmietanową oraz Polewą Czekoladową

Masę marcepanową dzielimy na trzy części (dwie mniejsze - jedną większą na pokrycie całego tortu). Kładziemy środkowy biszkopt, następnie znów konfiturę, masę marcepanową, krem śmietanowy
11 Zapisać
Tort różany z marcepanowymi różami

Tort różany z marcepanowymi różami

Gotową masę przelewamy do wyłożonej papierem blachy i wstawiamy do piekarnika na ok. książkę bym chyba mogła napisać o całej genezie powstawania tego tortu
2 Zapisać
Tort makowy z kremem marcepanowym

Tort makowy z kremem marcepanowym

Masło miksujemy na gładką masę, a następnie stopniowo dodajemy masę marcepanową cały czas miksując. Na masę
1 Zapisać
Tort marcepanowy z wierzchem dla hafciarek

Tort marcepanowy z wierzchem dla hafciarek

Masę marcepanową wałkujemy bardzo cienko i, używając tortownicy jako szablonu, wycinamy dwa krążki, dbając, aby zostało trochę więcej masy niż na trzeci (dwa krążki idą do środka tortu, a resztą masy przykrywamy całość z wierzchu)
9 Zapisać
Tort czekoladowo-truskawkowy z lukrem plastycznym

Tort czekoladowo-truskawkowy z lukrem plastycznym

Gotową masę bardzo delikatnie przenosimy na tort, najlepiej za pomocą wałka. Jajko wraz z cukrem ubijamy na jasną i puszystą masę w kąpieli wodnej
8 Zapisać
Szwedzki tort migdałowy

Szwedzki tort migdałowy

Podgrzewamy masę na malutkim ogniu przez kilka minut, ciągle mieszając. Lat miałam chyba osiemnaście i silną motywację w postaci posiadania na własność całej tortownicy przysmaku z Ikea
5 Zapisać
TORT KARMELOWO BRZOSKWINIOWY

TORT KARMELOWO BRZOSKWINIOWY

Dodawać kolejno żółtka i całość zmiksować na puszystą masę. Mogłabym nazwać ten tort „karmelowy”, bo brzoskwinia jest tutaj tylko małym dodatkiem do przełamania smaku ciasta
4 Zapisać
Tort jagodowy (vertical roll cake)

Tort jagodowy (vertical roll cake)

Umyte jagody miksujemy na gładką masę i przecieramy przez sito. Cały numer specjalny z tortami znajdziecie tutaj
4 Zapisać
Tort kawowy Mocha

Tort kawowy Mocha

masę wyłożyć na pierwszy blat. jeden przepis na pyszny tort, który może zagościć na Waszych świątecznych stołach
4 Zapisać
Tort obłędnie czekoladowy

Tort obłędnie czekoladowy

niesamowitym nadzieniem w środku. Dodać ostudzoną masę czekoladową. Jednak w. smaku jest doskonale wyważone
4 Zapisać
Tort makowy z kremem śliwkowym

Tort makowy z kremem śliwkowym

utrzeć z cukrem na pulchną masę, pod koniec ucierania dodać. nasączenia. dekoracji użyłam masę marcepanową oraz barwniki firmy Dr
3 Zapisać
TORT BEZOWY Z KREMEM MARCEPANOWO-PISTACJOWYM  MARZIPAN-PITACHIO PAVLOVA

TORT BEZOWY Z KREMEM MARCEPANOWO-PISTACJOWYM MARZIPAN-PITACHIO PAVLOVA

Gotową masę bezową spryskać octem winnym i ubijać na najwolniejszych obrotach do wymieszania się. Od tamtego momentu jest to chyba mój najszybszy do zrobienia tort, a do tego ilość możliwych połączeń smakowych jest nieograniczona
3 Zapisać
TORT GALARETKOWY Z GRY MINECRAFT

TORT GALARETKOWY Z GRY MINECRAFT

Tort, który powstał na specjalne zamówienie i wg projektu mojego chrześniaka Krzysia – wielbiciela gry Minecraft
3 Zapisać
Pszczeli tort z jagodami

Pszczeli tort z jagodami

Tort ten powstał na bardzo specjalne zamówienie. Jego wizja kształtowała się w ponadgodzinnej rozmowie
3 Zapisać
Masa marcepanowa

Masa marcepanowa

Masę można kupić w sklepie już gotową, można ją także przygotować samemu. Ciasto można barwić barwnikami spożywczymi i formować z nich ozdoby
3 Zapisać
Masa marcepanowa

Masa marcepanowa

Masę można kupić w sklepie już gotową, można ją także przygotować samemu. Ciasto można barwić barwnikami spożywczymi i formować z nich ozdoby
2 Zapisać
Tort czekoladowo-marcepanowy

Tort czekoladowo-marcepanowy

białkiem i wyrobić na gęstą masę (ugnieść jak na makaron). Tort ten, trzeba lojalnie przyznać, jest przepyszny
1 Zapisać
Tort dla Zuzi

Tort dla Zuzi

Aby przygotować krem maślany należy miękkie masło zmiksować na jasną, puszystą masę, a następnie dalej miksując (już na niższych obrotach) dosypywać stopniowo cały cukier i mleko dalej miksując