Przepis na na karpia smażonego

Karp smażony z migdałami i miodem - idealna karp wigilijny!

Karp smażony z migdałami i miodem - idealna karp wigilijny!

W zeszłym roku postanowiłam przyrządzić nieco inaczej karpia smażonego. Odkąd sama szykuję część wigilijnych potraw, staram się eksperymentować - dwa lata temu pokusiłam się o faszerowanego karpia - jednak nie zachwycił aż tak bardzo (może dlatego, że był to ponad dwukilogramowy karp i zwyczajnie się przejadł - chyba szybko do niego nie wrócę)
13 0
Karp smażony

Karp smażony

Dzień wcześniej wypłukać karpia w zimnej wodzie, zdjąć łuski, pokroić na części. Karp smażony jest jedną z najpopularniejszych polskich potraw wigilijnych
6 0
Karp smażony

Karp smażony

Kocham pałaszować karpia na zimno gdy jego skóra lekko stwardnieje i stanie się przyjemnie gumowata. Chińska ryba, która się idealnie w Polsce zadomowiła ma swój odwieczny urok i nie potrafiłbym przerzucić się na inną wigilijną rybkę
5 0
KARP SMAŻONY W PANIERCE

KARP SMAŻONY W PANIERCE

Umytego karpia skrobię z łusek, odcinam głowę i płetwy. To jest jedna z tych potraw bez których nie wyobrażam sobie świąt, może nie być ciast, może nawet nie być prezentów, śniegu możenie być ale karp smażony być musi
2 0
Amur smażony w cieście piwnym

Amur smażony w cieście piwnym

Tę metodę od lat stosuję przy przyrządzaniu karpia i doskonale się sprawdza. Na świątecznym stole będą u nas różne dania z ryb, nie tylko smażony karp czy śledzik w oleju
9 0
SMAŻONY KARP

SMAŻONY KARP

Przepis na tego karpia przechodzi u mnie z pokolenie na pokolenie, jak to się mówi. Został mi jeszcze kawałek karpia ze świąt, więc zrobiłam smażonego
1 0