Przepis na na dobry biszkopt z 6 jaj

130 Zapisać
PUSZYSTY BISZKOPT Z  6  JAJ

PUSZYSTY BISZKOPT Z 6 JAJ

Białka ubijamy na sztywno,dodajemy cukier i dalej ubijamy. Dobry i wysoki biszkopt to podstawa kiedy robimy tort
10 Zapisać
Biszkopt rzucany jasny

Biszkopt rzucany jasny

Podstawowy przepis na biszkopt. Nie myjąc końcówek, żółtka zmiksować na puszysty kogel-mogel z pozostałym cukrem
1 Zapisać
Biszkopt – wszystko co chcieliście wiedzieć ale nie mieliście kogo zapytać

Biszkopt – wszystko co chcieliście wiedzieć ale nie mieliście kogo zapytać

Na biszkopt zawsze kupujemy świeże jajka. Waga jajek to dla nas dalszy wyznacznik – ile potrzebujemy mąki i ile cukru
1 Zapisać
Sernik na biszkopcie

Sernik na biszkopcie

Kiedyś już piekłam to ciasto, wtedy przepis znalazłam na Wielkim Żarciu, teraz troszkę pozmieniałam, ale smakowo dalej się nie zmienił i jak dla mnie jest po prostu dobry, nic więcej
0 Zapisać
Przepis na biszkopt z kremem z kaszy jaglanej. Ciasto bezglutenowe

Przepis na biszkopt z kremem z kaszy jaglanej. Ciasto bezglutenowe

Dobry przepis na biszkopt bez glutenu przyda się każdemu, nie tylko tym, którzy muszą go omijać szerokim łukiem z powodu wskazań lekarskich
20 Zapisać
Tort milka

Tort milka

Zaliczyłam na dzień dobry szok termiczny, potem dopadło mnie potworne zmęczenie i na koniec,jak by było mało, atak paskudnych wirusów
18 Zapisać
Tort Pina Colada (ombre petal cake)

Tort Pina Colada (ombre petal cake)

Gdyby zdarzyło się, że go ciut zabraknie, dobrym pomysłem może być ozdobienie środka tortu plastrem ananasa
15 Zapisać
Truskawkowa Pychotka

Truskawkowa Pychotka

Gotową masę wyłożyć na ostudzony biszkopt i wyrównać. Pod czerwoną warstwą kryje się masa maślano-budyniowa, a wszystko osadzone na moim ulubionym biszkopcie kakaowym, który w smaku przypomina Murzynka
14 Zapisać
Tort orzechowy z masą kawową

Tort orzechowy z masą kawową

Biszkopty w trakcie przekładania masą nasącz ponczem. Miksuj do momentu aż masa jajeczna ładnie zgęstnieje i cukier się rozpuści
11 Zapisać
Masa serowa pyszna do serników na zimno, tortów lub deserów.

Masa serowa pyszna do serników na zimno, tortów lub deserów.

Masą przełożyłam biszkopt kakaowy. Przypomina popularną paschę, ale w moim przepisie nie ma ani tak dużo śmietany i jaj, bo jest i tak doskonała - aksamitna i pyszna z samego mleka i niewielkich ilości wspomnianych dodatków
11 Zapisać
TORT OMBRE

TORT OMBRE

Będę szczera krem na tej bazie jest niesmaczny-no bo jak może być dobry krem z samego masła i białek i do tego taka ilość cukru
9 Zapisać
Bankietówki 1: tiramisu

Bankietówki 1: tiramisu

ciastek to z reguły są one mocno nasączane dobrym alkoholem bądź ponczem(ale. na biszkoptowy spód i wierzch
9 Zapisać
Sernik z ananasem z czekoladową pianką

Sernik z ananasem z czekoladową pianką

Jogurt nie daje się ubić tak łatwo na sztywno, jak śmietana kremówka, choć z dobrym produktem jest to możliwe, bo kilka razy udało mi się tego dokonać
7 Zapisać
Tort z wiśni mrożonych

Tort z wiśni mrożonych

Biszkopt wyjmuję z piekarnika i przekładam do góry dnem na deskę jeszcze ciepły żeby nie miał górki. Niech świętem będzie dla nas cały rok a nie tylko ten jeden dzień
7 Zapisać
TORT Z KREMEM Z BIAŁEJ CZEKOLADY I TRUSKAWKAMI

TORT Z KREMEM Z BIAŁEJ CZEKOLADY I TRUSKAWKAMI

na biszkopt. Dodawać po kolei żółtka, nadal ubijając. Kremówkę wlać do garnuszka, dodać połamaną czekoladę i podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając (uwaga, nie można doprowadzić do wrzenia
6 Zapisać
Tort biszkoptowy z masą czekoladową na bitej śmietanie z wiśniami

Tort biszkoptowy z masą czekoladową na bitej śmietanie z wiśniami

Jak zrobić dobry. Wbić jaja do. mi się spalić nieomal jeden biszkopt (nie wspominając o całkowitym zadymieniu
3 Zapisać
Angel food cake – anielskie ciasto biszkoptowe…

Angel food cake – anielskie ciasto biszkoptowe…

) Prawda jest taka, że jego sekret tkwi w bardzo dobrym ubiciu piany z białek, przy którym w razie potrzeby można sobie dopomóc dodając do piany odrobinę winianu potasu – sprawia on, że białka lepiej się napowietrzają i ciasto pięknie rośnie
2 Zapisać
Popapraniec…

Popapraniec…

Zimny biszkopt przekrój wzdłuż na dwa blaty. Wlewaj stopniowo do piany z białek, cały czas ubijając na średnich obrotach