Przepis na na delikatne muffiny

Muffiny czekoladowe

Muffiny czekoladowe

Formę na muffiny lub nasze foremki wykładamy papilotkami. Pyszne, wilgotne, z dodatkiem rozpływającej się w ustach czekolady, idealnie smakujące ze szklanką zimnego mleka i banalne w wykonaniu
Świąteczne muffiny

Świąteczne muffiny

Gdy już się ładnie przyrumienią, to można sprawdzać w środku drewnianym patyczkiem – jeśli się nie lepi – muffiny są gotowe
Muffiny czekoladowe z krówkami

Muffiny czekoladowe z krówkami

Zainspirowana i zmotywowana przez moja drogą M. Więc zebrałam te moje myśli, pokombinowałam trochę i wyszło pyszne cudo – muffinki z czekoladą, delikatne, ze słodką niespodzianką w postaci krówki wewnątrz
Malinowe muffiny z białą czekoladą

Malinowe muffiny z białą czekoladą

Formę na muffiny wyłóż papilotkami. Babeczki są wilgotne, o wspaniałym malinowym aromacie z kawałkami na wpół ropuszczonej, miękkiej czekolady
Muffiny cappuccino z mascarpone

Muffiny cappuccino z mascarpone

Do muffinów cappuccino podchodziłam jak pies do jeża - jako namiętna kawoszka miałam ochotę je upiec, tym bardziej, że na zdjęciu wyglądały zachęcająco, jednak dodatek cappuccino w proszku uznałam za dyskusyny
Muffiny bananowo-czekoladowe

Muffiny bananowo-czekoladowe

Do miski wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kakao, cynamon i sól. Banany obrać i rozgnieść widelcem
Muffiny dyniowe

Muffiny dyniowe

Można z niej robić nieskończone wersje zup, ciast a nawet muffiny. I jest lecz oprócz tego jest pożywna, zdrowa i uniwersalna
Muffiny czekoladowe

Muffiny czekoladowe

Idealne do porannej kawy, również świetnie się sprawdzają jako II śniadanie w pracy, na uczelni i w szkole
Muffiny z czekoladą

Muffiny z czekoladą

   2 szklanki mąki 1 łyżka proszku do pieczenia 2 łyżki cukru 150g czekolady (mogą być pomieszane, ja użyłam mlecznej milki) 1 łyżeczka soli 1 duże jajko 1 szklanka mleka (zastępcze, a może nawet i lepsze jest.   Przesiać mąkę, proszek do pieczenia, cukier oraz sól do jednej miski, dokładamy pokrojoną na drobne kawałki czekoladę w małej misce połączyć jajka, mleko i olej przy użyciu trzepaczki miksturę dodajemy do składników suchych, mieszamy, jednak trzeba pamiętać że tylko delikatnie, tak by składniki się połączyły przekładamy łyżką do formy muffinkowej,może być tylko natłuszczona, albo wyłożona papilotkami (takie papierki do babeczek, może być zamiast tego papier do pieczenia, wycięte kwadraty ułożone w formie-ja zrobiłam właśnie takie) wypełniamy formy do 2/3 wysokości piec w T=200 o C przez około 15-20 minut aż będzie złoto - brązowe