Przepis na na beze

Bezy

Bezy

Gotową beze przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy małe porcje na papier do pieczenia w niedużych odstępach
13 0
Jablecznik "szlachecki"

Jablecznik "szlachecki"

Najpierw pieczemy beze. Zastanowialam sie jaka nazwe powiniem przyjac tak bogaty jablecznik,bo i masa budyniowa,bo i beza rozplywajacy sie u ustach kruche ciasto- pomyslalam ze nie moze byc inaczej jak " szlachecki ",bogaty w forme i tresc
10 0
Deser roden z Budapesztu

Deser roden z Budapesztu

Beza musi byc w srodku troche wilgotna, aby mozna ja bylo latwo zwinac w rulon. Tradycyjna rolade piecze sie z laskowymi orzechami i dodatkiem soku z cytryny
10 0
Ciasteczka warszawskie

Ciasteczka warszawskie

Gotową beze nałożyć, bardzo cieniutką warstwę na wykrojone krążki ciasta. Wykonanie. Gotowe krążki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
8 0
Bezy z owocami

Bezy z owocami

W misie mik­sera ubić białka na prawie szty­wną masę (uważa­jąc by nie prze­bić białek). Ubić do otrzy­ma­nia gęstej, szty­wnej masy, pod sam koniec ubi­ja­nia dodać łyżkę cukru pudru (jeśli uży­wamy co nie jest konieczne bo beze jest bardzo słodka sama w sobie)
7 0