Przepis na nóżki wieprzowe

GALARETA WIEPRZOWA Z GOLONEK I NÓŻEK

GALARETA WIEPRZOWA Z GOLONEK I NÓŻEK

2 nóżki wieprzowe (najlepiej przednie, są bardziej kleiste). 2 średnie golonki wieprzowe (tylnie, mają więcej mięsa). 1/ Nóżki i golonki dokładnie umyć i oczyścić w zimnej wodzie (ewentualnie gdy jest taka potrzeba, to opalamy nad gazem). 2/ Po tym czasie gotowania wyciągnąć nóżki i golonkę na talerz i pokroić (wraz ze skórą) na małe kawałki. 2 nóżki
13 0
Nóżki wieprzowe w galarecie

Nóżki wieprzowe w galarecie

Wyjąc nóżki, wywar przecedzić, doprawić do smaku solą. Ja używam nóżki przednie, krótsze. 3 nóżki wieprzowe, 2 listki laurowe, 6 ziaren pieprzu czarnego, 4 ziarna ziela angielskiego, cebula, pietruszka, kawałek selera, 2 marchewki, 3 ząbki czosnku, sól,2 białka,Nóżki oczyścić, ewentualnie opalić aby pozbyć się szczeciny. Włożyć razem z obraną i umytą włoszczyzną, dodać przyprawy ( czosnek dodaję do gotowania, nie dodaję surowego czosnku ugotowanych nóżek) zalać zimną wodą i gotować na niewielkim ogniu aż nóżki będą miękkie – będą się rozpadały (4-5 godzin). 3 nóżki
4 0
Nóżki wieprzowe w galarecie

Nóżki wieprzowe w galarecie

Świąteczny klasyk Polskiej Kuchni, czyli "zimne nóżki". Nóżki z kurczakiem dobrze oczyszczamy. 4 nóżki wieprzowe. Do garnka wkładamy ćwiartki kurczaka i nóżki, wlewamy ok 3 l zimnej wody, dodajemy liści laurowy, ziele angielskie i jałowiec, gotujemy ok 2 - 3h na wolnym ogniu. 4 nóżki
0 0
Zimne nóżki wieprzowe

Zimne nóżki wieprzowe

Klasyczne zimne nóżki czyli z samych nóg wieprzowych, bez zbędnych ulepszaczy. Jak sama nazwa mówi są to zimne nóżki, więc podajemy je schłodzone z lodówki, bo wiadomo, ze w cieple się rozpłyną
0 0
Galareta wieprzowa

Galareta wieprzowa

Golonki, nóżki i ogonek opalić , oskrobać i starannie umyć. W oryginale oprócz nogi wieprzowej są i cielęce , u mnie tylko wieprzowina - okazja świniobicie
11 0
Galaretka wieprzowa

Galaretka wieprzowa

składniki na 4 porcje4 nóżki wieprzowewłoszczyzna bez kapusty włoskiej1 ząbek czosnku1 cebula3 liście laurowe3 ziarna ziela angielskiegosól i pieprzprzepisNóżki oczyszczamy , sparzamy. 4 nóżki
9 0
Galareta wieprzowa

Galareta wieprzowa

-4 nóżki. Golonki,nóżki i skórki opalamy nad gazem z resztek ,,włosów''dokładnie myjemy pod bierzącą wodą i wkładamy do dużego gara dodajemy warzywa i zalewamy wodą około 2 cm ponad surowiec. 4 nóżki
8 0