Przepis na nóżki wieprzowe smażone

Jak się robi zupę gulasz

Jak się robi zupę gulasz

Pierwszego dnia jest bardzo dobra, a drugiego i trzeciego to cymes nad cymesami. Danie jednogarnkowe, które jest uwielbiane przez mięsożerców, aromatyczne i gęste
112 0
Leczo

Leczo

nóżki drobiowe, drób, kurczak, curry, kuchnia polska, mięso. Żeberka wieprzowe smakowite. na rozgrzanej patelni, bez dodatku jakiegokolwiek tłuszczu, podsmaż kiełbasępodsmażoną kiełbasę przełóż do miseczkina patelni, na której smażyła się kiełbasa, rozgrzej odrobinę olejupodsmaż na nim cebulę, do momentu, aż lekko zbrązowiejepodsmażoną cebulę przełóż do szybkowaruna patelni, na której smażyła się cebula, rozgrzej odrobinę oleju i dodaj pieczarkigdy pieczarki będą już podsmażone i delikatnie rumiane, posyp je papryką słodką i ostrą i jeszcze chwilkę podsmażajgotowe pieczarki przełóż do szybkowaru
19 0
Bitki wołowe w sosie pieprzowo - cebulowym

Bitki wołowe w sosie pieprzowo - cebulowym

Żeberka wieprzowe smakowite. nóżki drobiowe, drób, kurczak, curry, kuchnia polska, mięso, 2016. nóżki drobiowe, drób, kurczak, curry, kuchnia polska, mięso, 2016. nóżki drobiowe, drób, kurczak, curry, kuchnia polska, mięso, 2016. nóżki drobiowe, drób, kurczak, curry, kuchnia polska, mięso, 2016. nóżki drobiowe, drób, kurczak, curry, kuchnia polska, mięso, 2016. nóżki drobiowe, drób, kurczak, curry, kuchnia polska, mięso, 2016. podsmażone plastry przełóż do szybkowarupozostały na patelni tłuszcz rozcieńcz z odrobiną ciepłej wody i przelej do szybkowaru - zrób to tylko jeden raz, gdy na patelni jest świeży aromat cebuli, masła i mięsaopłucz patelnię, na suchą włóż ponownie kawałek masła, rozgrzej i podsmażaj następną partię mięsapodsmażaj na maśle kolejne partie i przekładaj mięso do szybkowaru - za każdym razem, gdy masło się spali, umyj patelnię przed smażeniem kolejnej partiina podsmażone plastry mięsa ułożone w szybkowarze, wyłóż podsmażoną cebulkędolej do szybkowaru 500 ml świeżo zagotowanej wody lub nieco więcej (woda ma zakryć plastry mięsa)zamknij szczelnie garnek i gotuj zgodnie ze wskazówkami w ramce powyżejjeśli po ugotowaniu Twoje bitki nie są wystarczająco kruche pogotuj je dodatkowo 2 - 3 minpo ugotowaniu wyjmij z garnka bitki, powstałego wywaru nie wylewajrozetrzyj w miseczce łyżkę śmietany z łyżką mąki, do mieszanki dodaj troszkę wywaru z gotowania bitekmieszankę dokładnie połącz, aby nie było grudekdodaj powstałą mieszankę do wywarucałość pogotuj chwilę na małym palniku bez zamykania garnkapowstały sos dopraw do smakudo gotowego sosu dodaj bitki i chwilkę podgrzewaj bez zamykania garnkaserwuj z gotowanymi ziemniakami lub purée ziemniaczanym oraz z ulubioną surówką np
16 0
Zupa buraczkowa z ziemniakami

Zupa buraczkowa z ziemniakami

udka drobiowe, marchewka, seler, nóżki drobiowe, drób, kurczak, zupa, wywar, 2015. udka drobiowe, marchewka, seler, nóżki drobiowe, drób, kurczak, zupa, wywar, 2015. udka drobiowe, marchewka, seler, nóżki drobiowe, drób, kurczak, zupa, wywar, 2015. udka drobiowe, marchewka, seler, nóżki drobiowe, drób, kurczak, zupa, wywar, 2015. udka drobiowe, marchewka, seler, nóżki drobiowe, drób, kurczak, zupa, wywar, 2015. udka drobiowe, marchewka, seler, nóżki drobiowe, drób, kurczak, zupa, wywar, 2015
16 0
Kurczak w aromatycznym sosie cebulowo - korzennym po staropolsku

Kurczak w aromatycznym sosie cebulowo - korzennym po staropolsku

nóżki drobiowe, drób, kurczak, curry, kuchnia polska, mięso. Żeberka wieprzowe smakowite. kurczaka podziel na porcje - korpus i lotki możesz wykorzystać do ugotowania bulionu (przepis powyżej)kurczaka dokładnie umyj i osusz papierowym ręcznikiemdelikatnie oprósz go solą i pieprzemna patelni rozgrzej tłuszcz i obsmaż porcje kurczakanatłuść szybkowar (dno i boki) masłem klarowanym lub innym tłuszczemprzełóż podsmażonego kurczaka do szybkowaruzalej kurczaka bulionemzagotuj całość bez zamykania szybkowarugdy wywar będzie już wrzeć, wsuń łyżkę pod każdy kawałek kurczaka i oddziel go od dna garnkazamknij szczelnie garnek i gotuj zgodnie z przepisem Etap Ipo upływie czasu gotowania przekręć zawór ciśnieniowy bez otwierania szybkowaru na wysokie ciśnienie i gotuj zgodnie z przepisem Etap IIpo ugotowaniu wyjmij kawałki kurczaka na talerz i przykryj folią aluminiowąsos powstały podczas gotowania przetrzyj przez sitkoserwuj kurczaka polanego sosem
11 0