Przepis na nóżki wieprzowe smażone

8 Zapisać
Kurczak w aromatycznym sosie cebulowo - korzennym po staropolsku

Kurczak w aromatycznym sosie cebulowo - korzennym po staropolsku

nóżki drobiowe, drób, kurczak, curry, kuchnia polska, mięso. Żeberka wieprzowe smakowite. kurczaka podziel na porcje - korpus i lotki możesz wykorzystać do ugotowania bulionu (przepis powyżej)kurczaka dokładnie umyj i osusz papierowym ręcznikiemdelikatnie oprósz go solą i pieprzemna patelni rozgrzej tłuszcz i obsmaż porcje kurczakanatłuść szybkowar (dno i boki) masłem klarowanym lub innym tłuszczemprzełóż podsmażonego kurczaka do szybkowaruzalej kurczaka bulionemzagotuj całość bez zamykania szybkowarugdy wywar będzie już wrzeć, wsuń łyżkę pod każdy kawałek kurczaka i oddziel go od dna garnkazamknij szczelnie garnek i gotuj zgodnie z przepisem Etap Ipo upływie czasu gotowania przekręć zawór ciśnieniowy bez otwierania szybkowaru na wysokie ciśnienie i gotuj zgodnie z przepisem Etap IIpo ugotowaniu wyjmij kawałki kurczaka na talerz i przykryj folią aluminiowąsos powstały podczas gotowania przetrzyj przez sitkoserwuj kurczaka polanego sosem
2 Zapisać
Rydze na maśle i schab

Rydze na maśle i schab

Rydze oczyszczamy, przycinamy nóżki, płuczemy i  osuszamy rydze. plaster schabu wieprzowego. Najsmaczniejsze są rydze usmażone na maśle klarowanym Mogą wówczas stanowić samodzielne danie lub dodatek do mięs
1 Zapisać
Sajgonki

Sajgonki

Tortille z kurczakiem i warzywamiZimne nóżki z kurczakaTajski kurczak w liściach pandanuBigosKurczak SatayOrientalna kaczka ½ kg mięsa drobiowego lub wieprzowego
Więcej przepisów na %s strony