Muffiny czekoladowe z polewą

Muffiny czekoladowe z polewą to idealny deser na każdą okazję. Są one wyjątkowo smaczne i łatwe do przygotowania. Ciasto jest delikatne i wilgotne, a polewa czekoladowa dodaje mu słodkiego smaku. Muffiny są idealne do podawania na spotkaniach rodzinnych lub imprezach.

Dodatkowo, muffiny czekoladowe z polewą są bardzo łatwe do przygotowania. Wystarczy połączyć składniki, wymieszać je i upiec. Można je również udekorować dowolnie, aby nadać im wyjątkowego charakteru.

Jeśli szukasz pysznego deseru, który jest prosty w przygotowaniu i zawsze cieszy gości, muffiny czekoladowe z polewą są idealnym rozwiązaniem.

Przepis na muffiny czekoladowe z polewą

Składniki:

  1. 1 ½ szklanki mąki pszennej
  2. ½ szklanki cukru
  3. 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  4. ¼ łyżeczki soli
  5. ½ szklanki mleka
  6. ¼ szklanki oleju
  7. 1 jajko
  8. 1 łyżka ekstraktu waniliowego
  9. ½ szklanki startej gorzkiej czekolady
  10. Polewa czekoladowa do dekoracji (opcjonalnie)

 

„Przygotuj muffiny czekoladowe z polewą”, aby cieszyć się pyszną przekąską! Przede wszystkim należy przygotować ciasto. W misce wymieszać mąkę pszenną, cukier, proszek do pieczenia i sól. Następnie dodać mleko, olej, jajko i ekstrakt waniliowy i wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Na koniec dodać starta gorzka czekolada i delikatnie wymieszać. Przełożyć masę do foremek na muffinki i piec przez 20-25 minut w temperaturze 180°C.

„Udekoruj muffiny czekoladowe z polewą”, aby uczynić je jeszcze bardziej atrakcyjnymi! Po upieczeniu można udekorować je polewami lub posypać starta gorzka czekolada. Można również dodać inne dodatki takie jak orzechy lub owoce sezonowe. Gotowe muffiny można podawać od razu lub schłodzić je przed podaniem.

 

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz