Przepis na modra kapusta

20 Zapisać
Modra kapusta słodko – kwaśna

Modra kapusta słodko – kwaśna

Taka kapusta jest jednym z moich. Kapusta wychodzi słodko –. minut (gdy mamy młodą kapustę to wystarczy 10 minut), aż kapusta
9 Zapisać
Modra ta kapusta z miodem

Modra ta kapusta z miodem

 Modra kapusta500 g czerwonej kapusty2 łyżki octu winnegosólpieprz1 łyżka miodu 1 cebula1 łyżka masła1 łyżka oleju- kapustę pozbawiamy zewnętrznych liści i szatkujemy niezbyt drobno- kapustę przekładamy do garnka i zalewamy zimną wodą, 1 cm ponad poziom kapusty, odrobinę solimy- kapustę gotujemy tak długo, aż będzie na wpół miękka- na patelni rozgrzewamy olej z masłem i szklimy na nim cebulę- do zeszklonej cebuli przekładamy ugotowaną kapustę- dodajemy 2 łyżki octu, 1 łyżkę miodu, pieprz i sól do smaku- smażymy kilka minut- podajemy na ciepłoSmacznego. ) Modra kapusta 500 g
8 Zapisać
Czerwona kapusta zasmażana. Modra kapusta zasmażana

Czerwona kapusta zasmażana. Modra kapusta zasmażana

Modra kapusta zasmażana. Dzisiaj proponuję przygotować kolejne nasze danie, to kapusta czerwona zasmażana na maśle o słodkim smaku rodzynek to idealny dodatek do drugiego dania
7 Zapisać
Czerwona kapusta duszona. Modra kapusta duszona.

Czerwona kapusta duszona. Modra kapusta duszona.

Modra kapusta duszona. Tak przygotowana kapusta może rywalizować z zasmażanymi buraczkami. Modra kapusta duszona
7 Zapisać
Modra kapusta

Modra kapusta

Modra kapusta jest przygotowywana również z dodatkiem boczku, ale ja preferuję wersję bez mięsa. Dziś zapraszam Was na jedno z typowych dań kuchni śląskiej, czyli na talerzu ląduje modro kapusta
5 Zapisać
Kapusta Śląska (Modra)

Kapusta Śląska (Modra)

dodatkikapusta czerwonaliść laurowyziele angielskiejabłkoboczeksmaleccebulaolejocetcukiersok z cytrynysólpieprz liść laurowy
3 Zapisać
Kapusta modra zasmażana

Kapusta modra zasmażana

Przyznam, że nie wiem dlaczego do tej pory kapusta modra nie gościła w mojej kuchni. Przyznam, że nie wiem dlaczego do tej pory kapusta modra nie gościła w mojej kuchni
3 Zapisać
Modra kapusta na dwa sposoby

Modra kapusta na dwa sposoby

Modra kapusta to warzywo wybitnie zimowe, idealne na okres świąteczny, o pięknej, fioletowej barwie. Kapusta ma być miękka, ale nie rozpaćkana
2 Zapisać
Modra Kapusta

Modra Kapusta

W tym przepisie czerwona kapusta w połączeniu z boczkiem i cebulą. Pyszna surówka Śląskiej kuchni. Doskonała zimą jako dodatek do obiadu , bo serwowana na ciepło
2 Zapisać
Modra kapusta duszona z jabłkiem i żurawiną

Modra kapusta duszona z jabłkiem i żurawiną

Kapusta czerwona jest mniej soczysta niż jej biała krewniaczka. Podczas duszenia mięknie, ale żeby kapusta zachowała swój piękny kolor danie trzeba nieco zakwasić octem lub cytryną
2 Zapisać
Czerwona kapusta na ciepło (modra kapusta)

Czerwona kapusta na ciepło (modra kapusta)

Całość wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać ocet, gotować na małym ogniu pod przykryciem, aż kapusta będzie miękka
2 Zapisać
Modra kapusta

Modra kapusta

Modra kapusta. Składniki. 1 główka modrej kapusty. 2 łyżki smalcu ze skwarkami. 5 łyżek cukru. 5 łyżek octu. 1 łyżeczka soli
2 Zapisać
KAPUSTA MODRA Z ŻURAWINĄ

KAPUSTA MODRA Z ŻURAWINĄ

Kapusta jest bardzo smaczna również na drugi dzień. kapustę z jabłkami-. SKŁADNIKI. - ok. 1 kg. kapusty. - 1 większa
2 Zapisać
Kapusta Modra

Kapusta Modra

1 nieduşa kapusta czerwona. Skład. 1 nieduşa kapusta czerwona. 2 jabłka. 2 cebule. kawałek boczku. 1 łyşka octu winnego
1 Zapisać
Kapusta modra

Kapusta modra

Kapusta modra stanowi doskonały dodatek do kaczki, dziczyzny oraz różnego rodzaju pieczeni. 1 główka kapusty
1 Zapisać
Modra kapusta w czerwonym winie

Modra kapusta w czerwonym winie

Duszę pod przykryciem a gdy kapusta jest miękka doprawiam solą i pieprzem do smaku. Składniki. główka czerwonej kapusty
0 Zapisać
Modra kapusta z kiełbasą

Modra kapusta z kiełbasą

Składniki. 1/4 główki modrej kapusty. 1 cebula. oliwa do smażenia. 250g kiełbasy. 1 kostka bulionu warzywnego. 1 łyżeczka cukru trzcinowego
0 Zapisać
KAPUSTA MODRA Z JABŁKAMI I ŻURAWINĄ

KAPUSTA MODRA Z JABŁKAMI I ŻURAWINĄ

Dodatek obiadowy dla smakoszy modrej kapusty. Zamiast octu winnego dodałam starte jabłka, a żurawina dosmaczyła kapustę