Przepis na miruna przepis

Miruna w sosie śmietankowo-koperkowym

Miruna w sosie śmietankowo-koperkowym

Nastał czas postu i większość z Was zapewne przestrzega tego rytuału, ja także. Dlatego dziś proponuję rybę zapiekaną w sosie śmietankowo-koperkowym podaną z ziemniakami z wody
Miruna po grecku.

Miruna po grecku.

Składniki. 4 duże marchewki2 pietruszkipół dużego selerabiała część pora2 cebule60 dag miruny ze skórąsłoiczek dobrego przecieru pomidorowegomąka pszennasól i pieprzziele angielskieliść laurowywodaolej do smażenia bazyliaRybę myjemy, kroimy na mniejsze części, doprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju
Pieczona miruna z tymiankiem

Pieczona miruna z tymiankiem

Składniki – porcja dla dwóch osób. 4 filety z miruny,. 4 ząbki czosnku,. 1 cebula,. 2 łyżki masła,. 5-6 gałązek tymianku,
MIRUNA W PIEPRZU CYTRYNOWYM

MIRUNA W PIEPRZU CYTRYNOWYM

Jestem zwolenniczką ryb morskich. Długo szukałam sposobu na doprawienie ryby tak, aby nie zachowała swojego morskiego zapachu, ale też nie była zdominowana smakiem przypraw
Miruna w cieście curry .

Miruna w cieście curry .

Miruna w cieście curry. W tym okresie przedświątecznym próbuje ryby na 100 sposobów. Jest to okres typowo rybny , w sklepach mamy w tedy duży wybór świeżych ryb
Miruna "z kołderką"

Miruna "z kołderką"

Tak też powstał przepis na tą rybkę. Jako mama małej Emilki czasem nie mam czasu na gotowanie domowego obiadu i szukam inspiracji w lodówce
Miruna zapiekana z warzywami duszonymi w winie

Miruna zapiekana z warzywami duszonymi w winie

Propozycja na pyszną zapiekaną białą rybę morską ( może być morszczuk , dorsz, miruna czy sola ). Propozycja na pyszną zapiekaną białą rybę morską ( może być morszczuk , dorsz, miruna czy sola )
Miruna z puree z batabów

Miruna z puree z batabów

Lekki obiadek. Składniki (1 porcja). ~średni filet miruny. ~sok z 1/3 cytryny. ~szczypta soli i pieprzu. ~pół średniego batata
Miruna smażona bez panierki

Miruna smażona bez panierki

Dlatego bardzo przypadła mi do gustu Miruna- ma pyszne białe, kruche i delikatne mięso. Uwielbiam ryby, zwłaszcza te, które nie mają dużo ości