Przepis na miodownik z orzechami

30 Zapisać
Miodownik z orzechami

Miodownik z orzechami

Na Bożonarodzeniowym stole nie może zabraknąć Piernika i Miodownika. Ja najbardziej lubię takie z kremem na bazie kaszy manny i z orzechami
15 Zapisać
Miodownik z masą budyniową i orzechami w karmelu

Miodownik z masą budyniową i orzechami w karmelu

Przygotowujemy karmel z orzechami. Jest to ulubione ciasto mojego męża - zaraz po cieście z rodzynkami
6 Zapisać
Miodownik z orzechami włoskimi

Miodownik z orzechami włoskimi

Miodownik należy do ciast, które bez wyrzutów sumienia można upiec na tydzień lub nawet dłużej przed świętami, czy okazją, na którą go przygotowujecie (chodzi mi oczywiście o blaty)
1 Zapisać
Miodownik z orzechami - orzechowiec

Miodownik z orzechami - orzechowiec

Gotową masę wykładam na blat bez polewy , nakrywam drugim blatem z orzechami , lekko dociskam i odstawiam aby ciasto od wilgło, najlepsze po dwóch dniach, ale na drugi dzień już można zajadać
0 Zapisać
"Miodownik", czyli ciasto z budyniową masą, karmelem i orzechami

"Miodownik", czyli ciasto z budyniową masą, karmelem i orzechami

Miodownik to idealny deser dla największych łasuchów. Słodkie i sycące ciasto, które zaspokoi każdego amatora słodkości
158 Zapisać
Marlenka- miodownik z masą kajmakową

Marlenka- miodownik z masą kajmakową

Wierzch ciasta posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi. Bardzo wygodną propozycją nie tylko dla mnie ale i dla wszystkich pracujących osób, są miodowniki i inne przekładane kruche ciasta
74 Zapisać
Miodownik / Grysikowiec

Miodownik / Grysikowiec

Na górny blat wykładamy masę kajmakową i posypujemy drobno posiekanymi orzechami włoskimi. Miodownik / Grysikowiec - Sposób Przygotowania
73 Zapisać
Miodownik | Masa grysikowa (z kaszy manny)

Miodownik | Masa grysikowa (z kaszy manny)

Przygotowaną masę wyłożyć na upieczony placek bez orzechów, najlepiej nasączony wodą lub innym ponczem, na masę wyłożyć placek z orzechami
53 Zapisać
Miodownik.

Miodownik.

miodowe przekładane kremem grysikowym oraz powidłem śliwkowym, orzechami włoskimi i polane. czekoladą. posiekanymi orzechami i polać czekoladą
45 Zapisać
Miodownik tradycyjny

Miodownik tradycyjny

Kiedy placki zmiękną miodownik należy przechowywać w lodówce. Oto mój pierwszy przepis. ) Zdecydowałam się na to konkretne ciasto z uwagi, że jest to ulubione ciasto Mojego męża, który dziś założył mi Bloga
38 Zapisać
Miodownik z masą grysikową

Miodownik z masą grysikową

ciasto z orzechami. Najlepszy miodownik jaki znam. I to jeszcze z masą grysikową. To naprawdę niezawodny miodownik
37 Zapisać
Miodownik - smak rodzinnych spotkań

Miodownik - smak rodzinnych spotkań

Wierzch ciasta smarujemy czekoladą i posypujemy orzechami. Miodownik to smak rodzinnych spotkań i fantastycznej atmosfery
20 Zapisać
Miodownik z kremem z kaszy manny

Miodownik z kremem z kaszy manny

krówkową rozsmarować na wierzchu ciasta, posypać posiekanymi orzechami. Nie wyobrażam sobie Świąt Bożego narodzenia bez miodownika
13 Zapisać
Orzechowy miodownik z kremem z kaszy manny i karmelem

Orzechowy miodownik z kremem z kaszy manny i karmelem

Klasyczny miodownik przekładany masą z kaszy manny, którego wierzch pokryty jest włoskimi orzechami zatopionymi w karmelu
11 Zapisać
Miodownik jabłkowo-wiśniowy

Miodownik jabłkowo-wiśniowy

Na wierzch kładziemy ostatnią część ciasta i smarujemy ją cienko pozostałym dżemem a następnie posypujemy wszystko orzechami z miodem
9 Zapisać
Miodownik

Miodownik

Wierzch posypać pokruszonymi orzechami włoskimi. Klasyczne, tradycyjne bożonarodzeniowe ciasto. Blaty miodowego ciasta przełożone grysikowym kremem i u mnie obowiązkowo powidłami śliwkowymi
7 Zapisać
MIODOWNIK

MIODOWNIK

orzechowa. ½ szklanki cukru. podgrzewamy do chwili ,aż miód się rozpuści, odstawiamy do ostygnięcia. mąkę mieszamy z sodą, dodajemy posiekaną
7 Zapisać
Miodownik Marlenka

Miodownik Marlenka

To chyba najbardziej popularne ciasto po południowej stronie Tatr. Dostepne w prawie każdej przydrożnej knajpie, bogate w miód, kajmak i orzechy, kaloryczne jak większość słowackich potraw