Przepis na miodownik z masą budyniową

11 Zapisać
Miodownik z masą budyniową i orzechami w karmelu

Miodownik z masą budyniową i orzechami w karmelu

Przykrywamy drugim blatem, smarujemy go masą kajmakową i wykładamy na wierzch orzechy i migdały w karmelu
3 Zapisać
Miodownik z masą budyniową i powidłami

Miodownik z masą budyniową i powidłami

Wierzch nakrywamy ciastem z masą orzechową, lekko przyciskamy i wkładamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc)
0 Zapisać
"Miodownik", czyli ciasto z budyniową masą, karmelem i orzechami

"Miodownik", czyli ciasto z budyniową masą, karmelem i orzechami

Miodownik to idealny deser dla największych łasuchów. Placki przekładamy gorącą masą budyniową. Słodkie i sycące ciasto, które zaspokoi każdego amatora słodkości
4 Zapisać
Miodownik z kremem budyniowym.

Miodownik z kremem budyniowym.

Miodownik z tego przepisu wychodzi bardzo smaczny, lekko kruchy, przełożony pysznym kremem budyniowym i polany uroczą, błyszczącą polewą czekoladową
0 Zapisać
Miodownik z kremem budyniowym.

Miodownik z kremem budyniowym.

Trudno jest mi wyobrazić święta Wigilii i Wielkanocy bez miodownika. Miodownik odstawiamy na ok. Bardzo gorąco polecam przepis do wypróbowania
11 Zapisać
miodownik wg Ewy Capri

miodownik wg Ewy Capri

Kiedy to będzie miało miejsce, masę jabłkową wykładamy na warstwę budyniową i wyrównujemy powierzchnię
7 Zapisać
Ciasto miodownik – przepis. Nie chce wrażliwego dziecka

Ciasto miodownik – przepis. Nie chce wrażliwego dziecka

Wierzch i boki ciasta smarujemy masą, na koniec obsypujemy zmielonymi kawałkami ciasta. Miodownik to ciasto kojarzone głównie z Bożym Narodzeniem, a szkoda bo jest piekielnie dobre
6 Zapisać
MIODOWNIK

MIODOWNIK

górę wykładamy trzecią część ciasta z masą orzechową. orzechowa. ½ szklanki cukru. podgrzewamy do chwili ,aż miód się rozpuści, odstawiamy do ostygnięcia
6 Zapisać
Miodownik

Miodownik

Można miodownik przełożyć marmoladą lub masą budyniową. Tak przygotowaną masą przekładamy wcześniej upieczone i wystudzone ciasta
3 Zapisać
Miodownik

Miodownik

Miodownik z masą budyniową. Przedstawiam jedno z moich świątecznych ciast. Cudownie pachnące placki miodowe, przełoşone słodkim kremem budyniowym, równowaşącym kwaskowatość dşemu z czarnej porzeczki
1 Zapisać
Miodownik

Miodownik

Na drugi placek wyłóż pozostałą masę budyniową, przykryj trzecim plackiem, dociśnij. Przepis na cukierniczy hit świąt - miodownik
1 Zapisać
Miodownik z kajmakiem czekoladowym

Miodownik z kajmakiem czekoladowym

Gotową masą przekładamy ciasto. Mam dziś dla Was przepis, który zdradziła mi Ewa, na najlepszy miodownik pod słońcem
0 Zapisać
Miodownik orzechowcem bywa też zwany

Miodownik orzechowcem bywa też zwany

Upieczone ciasto miodowe przekładamy wystudzoną masą budyniową a przed ostatnim przekładamy dżemem porzeczkowym
0 Zapisać
Miodownik

Miodownik

Ciasto znane pod kilkoma nazwami - miodownik , orzechowiec czy snikers. Wprawdzie świąteczne dni już za nami i z pewnością wiele pysznych słodkości gościło na Waszych stołach , ale może jeszcze skusicie się i np na Nowy Rok przygotujecie takiego oto pysznego przekładańca
0 Zapisać
Miodownik

Miodownik

Ten przepis pamięta czasy podstawówki. Nie piekłam go od lat i właściwie nie wiem dlaczego, bo jest przepyszne
0 Zapisać
Miodownik z kokosem i karmelowym słonecznikiem

Miodownik z kokosem i karmelowym słonecznikiem

miodownik w nieco odświeżonym wydaniu z blatem kokosowym i. karmelizowanym słonecznikiem. Najlepiej upiec je przynajmniej dzień przed planowanym podaniem, aby blaty miodowe zmiękły
0 Zapisać
Miodownik przepis prosty

Miodownik przepis prosty

Przełożone masą budyniową i warstwą orzechów w karmelu smakuje obłędnie, może być znakomitym dodatkiem do kawy nie tylko dla amatorów słodkości
126 Zapisać
Orzechowiec czyli ciasto z kajmakiem i orzechami

Orzechowiec czyli ciasto z kajmakiem i orzechami

Robi się je podobnie jak miodownik i najlepsze jest następnego dnia. Placki należy przełożyć masą i odstawić, najlepiej na noc