Przepis na miodownik z budyniem i orzechami

11 Zapisać
Miodownik z masą budyniową i orzechami w karmelu

Miodownik z masą budyniową i orzechami w karmelu

Przygotowujemy karmel z orzechami. Jest to ulubione ciasto mojego męża - zaraz po cieście z rodzynkami
1 Zapisać
Miodownik z orzechami - orzechowiec

Miodownik z orzechami - orzechowiec

Gotową masę wykładam na blat bez polewy , nakrywam drugim blatem z orzechami , lekko dociskam i odstawiam aby ciasto od wilgło, najlepsze po dwóch dniach, ale na drugi dzień już można zajadać
150 Zapisać
Marlenka- miodownik z masą kajmakową

Marlenka- miodownik z masą kajmakową

Wierzch ciasta posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi. Bardzo wygodną propozycją nie tylko dla mnie ale i dla wszystkich pracujących osób, są miodowniki i inne przekładane kruche ciasta
6 Zapisać
MIODOWNIK

MIODOWNIK

½ szklanki cukru. orzechowa. Składniki. podgrzewamy do chwili ,aż miód się rozpuści, odstawiamy do ostygnięcia
4 Zapisać
Miodownik z kremem z kaszy manny (Stefanka)

Miodownik z kremem z kaszy manny (Stefanka)

Gorącą polewę wylewamy na wierzch ciasta, posypujemy posiekanymi orzechami. Dodajemy kawałki zimnego masła i siekamy z mąką, aż powstaną grudki
3 Zapisać
Miodownik z masą budyniową i powidłami

Miodownik z masą budyniową i powidłami

Sposób przygotowania. *na masę orzechową. Składniki. Miód podgrzewamy z mlekiem do rozpuszczenia, studzimy
3 Zapisać
Miodownik

Miodownik

Miodownik z masą budyniową. Przedstawiam jedno z moich świątecznych ciast. Masa orzechowa. Uwielbiam. Cudownie pachnące placki miodowe, przełoşone słodkim kremem budyniowym, równowaşącym kwaskowatość dşemu z czarnej porzeczki
1 Zapisać
Miodownik z dwiema masami

Miodownik z dwiema masami

Placki przekładamy masami, wierzch smarujemy roztopioną czekoladą i posypujemy pokrojonymi orzechami włoskimi
1 Zapisać
Krówkowy miodownik

Krówkowy miodownik

Ostatni blat również smarujemy masą i posypujemy posiekanymi orzechami oraz groszkami czekoladowymi. ) W internecie można je znaleźć również pod nazwą Marlenka
1 Zapisać
Miodownik  / Stefanka

Miodownik / Stefanka

Na ostatni - czwarty blat wylać ciepłą-lecz nie gorącą polewę czekoladową i posypać orzechami włoskimi
1 Zapisać
Miodownik z kajmakiem czekoladowym

Miodownik z kajmakiem czekoladowym

Na trzecią część ciasta, która będzie na samej górze, proszę przygotować masę z orzechów, trzeci placek pieczemy razem przygotowanymi orzechami
0 Zapisać
Miodownik.

Miodownik.

miodowe z masą kajmakową i orzechami. Pyszne ,rozpływające się w ustach ciasto. Składniki. orzechami. Najlepiej upiec je tydzień wcześniej ,aby
0 Zapisać
Miodownik orzechowcem bywa też zwany

Miodownik orzechowcem bywa też zwany

Niestety tylko wersja z półki sklepowej wchodziła w grę, ponieważ wszelkie próby odkrycia jak zrobić odpowiedni karmel i połączyć z orzechami ,aby nie spływał pozostawiając suche orzechy, okazywały się wielką klapą, pozostawało mi cieszyć się tylko wspomnieniami chwili odkrycia tego słodkiego smaku
0 Zapisać
Miodownik (Stefanka)

Miodownik (Stefanka)

Posypać posiekanymi orzechami. Ciasto znane pod nazwą Stefanka, ciasto czeskie czy grysikowiec Klasyczny miodownik przełożony powidłami i kremem z kaszy mannej, która jest do niezastąpiona w przypadku tego wypieku
0 Zapisać
Miodownik

Miodownik

W moim wykonaniu z budyniem, kajmakiem i orzechami. Piąty blat (wierzch ciasta) smarujemy kajmakiem i posypujemy posiekanymi orzechami
0 Zapisać
Miodownik

Miodownik

Ciasto znane pod kilkoma nazwami - miodownik , orzechowiec czy snikers. Wprawdzie świąteczne dni już za nami i z pewnością wiele pysznych słodkości gościło na Waszych stołach , ale może jeszcze skusicie się i np na Nowy Rok przygotujecie takiego oto pysznego przekładańca
0 Zapisać
Miodownik

Miodownik

Masa z orzechami. Ten przepis pamięta czasy podstawówki. Ciasto. Na wierch wyłóż masę z orzechami. Nie piekłam go od lat i właściwie nie wiem dlaczego, bo jest przepyszne
126 Zapisać
Orzechowiec czyli ciasto z kajmakiem i orzechami

Orzechowiec czyli ciasto z kajmakiem i orzechami

Robi się je podobnie jak miodownik i najlepsze jest następnego dnia. Ucieranie ma na celu napowietrzenie masła, aby łatwo się połączyło z budyniem, wtedy masa będzie stabilna