Przepis na mintaj przepisy

Mintaj pod warzywną pierzynką

Mintaj pod warzywną pierzynką

z mintaja pod pierzynką z białych warzyw. 500g filetów z mintaja lub dorsza. Ryba plus warzywa to jest to, co z Boskim lubimy bardzo
Cytrynowy mintaj z puree i sałatką

Cytrynowy mintaj z puree i sałatką

Z połowy cytryny wyciskam sok i polewam mintaja. Na talerz wykładam ziemniaki na to mintaja. 2 płaty mintaja1 cytryna1 mandarynka1 truskawka3 oliwki zielone¼ sera pleśniowego z papryką1/3 papryczki chili1 liść sałatyBazylia świeżaSólPieprz4 ziemniaki1 cebula¼ szklanki mleka1 rzodkiewka3 pomidorki koktajlowe 1 łyżka Sos vinegretteMintaja odmrażam i dokładnie odsączam z wody
Mintaj pieczony w pomidorach

Mintaj pieczony w pomidorach

Dlatego też pierwszy wpis, jaki pojawia się na blogu w nowym roku to przepis na rybę, a dokładniej na mintaja
Mintaj zapieknany w porach

Mintaj zapieknany w porach

Cytrynowy mintaj z papryką i pomidorami. - 1 duży mrożony filet z mintaja (160g). Kurczak w pomidorach 1 duży mrożony filet z mintaja (160g)
Paprykowy mintaj na szpinaku.

Paprykowy mintaj na szpinaku.

Mintaj mógłby być grillowany, ale jeszcze nie dorobiłam się odpowiedniej patelni. mintaj świeży 1/2 kgpieprz cayennepapryka mielona słodkasól, pieprzsos
Mintaj w pikantnym cieście

Mintaj w pikantnym cieście

500 g kostek lub filetów mintaja (lub jakiejkolwiek innej białej ryby)ok. Składniki. 500 g kostek lub filetów mintaja (lub jakiejkolwiek innej białej ryby)ok
Mintaj w migdałach

Mintaj w migdałach

Mintaj jest rybą słodkowodną z zimnych wód mórz Pacyfiku, od Japonii, wody Kalifornii po cieśninę Beringa
Mintaj smażony w cieście serowym

Mintaj smażony w cieście serowym

Jest to mintaj ale możecie użyć innej ryby, ważne aby były to filety. Mintaja ( miałam rozmrożony ) umyć i osuszyć, przekroić na dwie części
Mintaj w sosie kurkowym

Mintaj w sosie kurkowym

500g filetów z mintaja1 cytrynaposiekany kopereksól, pieprzSos kurkowy. Idealne danie dla fanów kontrowersyjnych połączeń smakowych
Mintaj z pieczarkami

Mintaj z pieczarkami

                               Taka wersja mintaja jest chyba najprostsza, ale bardzo smaczna. 1 kg fileta z mintaja ( mrożonego lub świeżego )sól morska do smakupieprz kolorowy do smakumąka do obtaczaniaolej do smażenia500 g małych pieczarek150 g masła PRZYGOTOWANIE
Mintaj zapieknany w porach

Mintaj zapieknany w porach

- 1 duży mrożony filet z mintaja (160g). - 21 g białka 1 duży mrożony filet z mintaja (160g). Składniki na 2 porcje
Czosnkowy mintaj

Czosnkowy mintaj

Przeciskamy przez praskę czosnek i nacieramy nim mintaja. 2 kostki mintaja. 2 kostki mintaja. Moja propozycja podania
Mintaj w paście z pieczonej papryki

Mintaj w paście z pieczonej papryki

Całe danie jest niesamowicie ekonomiczne – mintaj to jedna z najtańszych ryb, a przy tym w czołówce najzdrowszych – nie jest hodowana, nie kumuluje również rtęci, jest więc polecana nawet osobom ciężarnym